keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Kaksi vahvistettua EHV-1-tapausta Pohjois-Savossa - Ypäjällä ei uusia sairastuneita

Pohjois-Savossa Aron tilalla viime viikolla hermosto-oireiden takia lopettamaan joudutun hevosen testitulokset varmistivat hevosella olleen EHV-1-virus. Aron tilan tiedotteen mukaan tallilla on myös toinen samaa virusta sairastava hevonen.

Ypäjällä sen sijaan 2-tallin kuumeilleista varsoista ei ole löytynyt kyseistä virusta. Viitostallissa hermosto-oireista kärsinyt hevonen voi jo paremmin eikä sen sierainlimanäytteistä ole löytynyt herpesvirusta. Sen osalta tutkimukset kuitenkin jatkuvat ja nyt odotellaan verikokeiden tuloksia, jotka saadaan parin viikon kuluessa. Viitostallia pidetään edelleen varmuuden vuoksi eristettynä.

Nyt ja vastaisuudessa yleisohjeena kannattaa pitää sitä, ettei sairaita hevosia kuljeteta pois kotitallilta. Myöskään terveitä hevosia, joiden kotitallilla on sairaita hevosia, ei tulisi viedä kotitallin ulkopuolelle. Erilaisten virusten leviämisen välttämiseksi tallilta toiselle liikuttaessa on syytä huolehtia varusteiden vaihtamisesta tai desinfioinnista sekä omasta käsihygienista.

Englantilaisen Horse & Hound -lehden nettisivuilla "FAQ" herpesvirukseen liittyen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti