keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Ratsuoripäivät alkoivat

Tämän vuoden oripäivät alkoivat Ypäjällä eilen esitarkastettavien 3-vuotiaiden ja suorituskyvynkokeeseen osallistuvien 4-6-vuotiaiden oriiden eläinlääkärintarkastuksella. Kolmevuotiaiden askellajioriiden osalta osallistujamäärä on supistunut lähes puoleen ilmoitetuista, kun pois ovat jääneet Seaside Figaro, ST Figuero ja yhdistelmästä Diamond Hit - Lauries Crusador xx -oleva ori. Lisäksi Sir Roy on keskeyttänyt. Näin ollen tämän päivän rakennearvostelussa sekä askellaji- ja irtohypytyskokeen ensimmäisessä osassa askellajioriista mukana on vain viisi hevosta:
 • Aurillo (FWB, Avagon - Denver, kasv. Sanna Mäki-Tuuri, om. Marie & Tatu Lampola)
 • Haselkaiser (FWB, Donaukaiser - Kleostro, kasv. & om. Maria Pasanen)
 • Pin Rock's Bonaparte (FWB, Pin Rock's Black Velvet - Flemmingh, kasv. & om. Tiina Ristimäki)
 • Wallstreet Bronw Velvet (FWB, Pin Rock's Black Velvet - Paco Rabanne, kasv. & om. Kristina Niemelä)
 • Zackson (FWB, Blue Hors Zack - Fürst Heinrich, kasv. Niina Okkonen, om. Ympäristöpalvelut Tuominen Oy)
Näistä oriista Aurillo on osallistunut Hippoksen näyttelyyn 1-vuotiaana saaden tulloin 37 pistettä. Pin Rock's Bonaparte puolestaan osallistui viime vuonna eli 2-vuotiaana RJL:n Talli Pro -shownäyttelyyn, jossa sen tulos oli 7,8. Wallstreet Brown Velvet oli viime vuonna mukana Kasvattajapäivillä, jossa sen pisteet olivat 38, ja Kyvyt Esiin -finaalissa, jossa se oli viides tuloksella 8,04. Mielenkiintoisen suvun omaava Zackson sai viime vuonna Kasvattajapäivillä I palkinnoin 40 pisteellä ollen myös paras 2-vuotias ori. Zacksonin isä Blue Hors Zack on loistanut isäoriina Tanskassa mm. tämän vuoden oripäivillä.

Kolmevuotiaat oriit on tänä vuonna jaettu kolmeen ryhmään, este- ja koulupainotteisiin sekä ns. yleiseen ryhmään. Yleiseen ryhmään osallistuu puhtaasti koulusukuinen Riverbank Farbenfroh (FWB, Fürst Fugger - Diamond Hit, kasv. & om. Marjo Vainikka).

Kolmevuotiaiden lisäksi tänään nähdään myös suorituskyvynkokeeseen osallistuvat oriit sekä rakennearvostelussa että I askellajikokeessa oman ratsastajan alla. Suorituskyvynkokeessa on tällä kertaa mukana kolme askellajioriitta:
 • Jean Baptiste Carrus (2009, FWB, Rousseau - Riverman, kasv. & om. Mty Niiranen Helena ja Jukka)
 • Lafayette II (2007, HANN, Lauries Crusador xx - Frenchman, om. Anneli Hakatie & Markus Lindblom)
 • Rancio (2008, FWB, Rosenstolz - Matador II,  kasv. Tiina Fält, om. Reijo & Terhi Havina)
Jean Baptiste Carrus hyväksyttiin viime vuonna esitarkastuksessa ja se sai myös vuoden jalostukseenkäyttöoikeuden. Lafayette II osallistui esitarkastukseen vuonna 2010 ja läpäisi sen, mutta sille i myönnetty tuolloin jalostukseenkäyttöoikeutta. Rancio puolestaan on esitetty kaksi kertaa Hippoksen näyttelyssä, joista se on sekä 1- että 2-vuotiaana saanut 38 pistettä.

Tuomaristo:
RAKENNE Anna Pajanen (FI, pj), Maria Möller (FI, vpj), Daan Nanning (NLD), Hartmut Wilking (DE)
ESTE- JA IRTOHYPYTYSKOE Carl-Harry Frey (FI), Daan Nanning (NLD)
ASKELLAJIT Anne-Mari Pekonen (FI), Hartmut Wilking (DE)
ESTEKOERATSASTUS Iver Börnsen (DE)
ASKELLAJIKOERATSASTUS Siiri Kyrö (FI)
ELÄINLÄÄKÄRITIIMI  ELL Leena Karma (FI), ELL Laura Muilu (FI)
TESTITARKKAILIJA Jari Olkkonen (FI)
STEWARD Pia Myrskog

Hippoksen Ratsuoripäivät 2013 -sivut

1 kommentti:

 1. Riverbank Farbenfroh kasvattajan huomautus: Kolmas eli yleinen ryhmä on ratsuponiryhmä. Pienen kokonsa takia Riverbank Farbenfroh oli tarjolla tähän ryhmään. Sukunsa puolesta se ei ole puhtaasti koulusukuinen, vaikka se oripäivillä sellaisena mainittiinkin, mutta aina ne isät on niin emälinjaa mielenkiintoisenpia. Farbenfroh:n emän emä on on linjattu Sandro - Graphit, kuten legendaarinen estejätti Sandro Boy, josta voi lukea enemmän: http://schockemoehle.com

  VastaaPoista