sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Ratsuoripäivät 2013: Neljä oria hyväksyttiin

Tämän vuoden oripäivät ovat ohi ja jalostukseen hyväksyttiin tällä kertaa neljä oria. Suorituskyvynkokeeseen osallistuneista oriista hyväksyttiin yksi, 4-vuotias Helena ja Jukka Niirasen kasvattama ja omistama FWB-ori Jean Baptiste Carrus, jonka pisteet olivat 40 (8-8-8-8-8). Ori sai jo viime vuonna esitarkastuksessa vuoden jalostukseenkäyttöoikeuden ja nyt oikeuden vuoteen 2017 asti. Jean Baptiste Carrus palkittiin oripäivien parhaana FWB-oriina. Toinen suorituskyvynkokeessa loppumetreille selvinnyt askellajiori, 6-vuotias Lafayette II (HANN, Lauries Crusador xx - Frenchman) jäi 14,66 pisteellään niukasti 15 pisteen hyväksyntään vaadittavasta rajasta.

Kaksi muuta hyväksyttyä oria ovat Satu ja Tuomas Juurisen omistamat Floris Crusador (Floriscount - Lauries Crusador xx) ja Don Larino (Don Primero - Larinero). Molemmat oriit olisi uuden jalostusohjesäännön mukaan hyväksytty ilman esittämistäkin, mutta ne tuotiin kuitenkin näytille Ypäjälle. Kolmevuotias hannover-ori Floris Crusador hyväksyttiin viime syksynä Hannoverin körungissa. Nyt se sai jalostukseenkäyttöoikeuden täksi kaudeksi tammakohtaisilla luvilla ja se merkittiin II jalostusluokkaan. Jalo ja hyväliikkeinen oldenburg-ori Don Larino on jo 17-vuotias ja omaa hyvät jälkeläisnäytöt indeksin ollessa 134 96 prosentin varmuudella. Se merkittiin I jalostusluokkaan ja sai viiden vuoden jalostukseenkäyttöoikeuden. Don Larino palkittiin myös oripäivien parhaana oriina.

Neljäs hyväksytty ori on esitarkastukseen osallistunut WPB-ori Fairytale Twilight (Flora's Hof Magic - Hunsingos Twister, kasv. & om. Casper Sallinen), joka hyväksyttiin ratsuponijalostukseen. Esitarkastettavista askellajioriista Wallstreet Brown Velvet (Pin Rock's Black Velvet - Paco Rabanne) ei ollut lauantain yleisöltä suljetussa ratsainesittämisessä ollut yhteistyöhaluinen eikä sitä näin ollen voitu tuomariston mukaan arvostella kunnolla. Oriin rakennepisteet olivat kuitenkin 40 (8-8-7-8-9). Pin Rock's Bonapartea (Pin Rock's Black Velvet - Flemmingh) ei esitetty lainkaan ratsain, joten sitä ei myöskään voitu hyväksyä esitarkastuksessa. Oriin rakennepisteet olivat 39 (8-8-7-7-9).

Molemmat uusintatarkastukseen osallistuneet oriit Duendecillo P ja Jetset-D saivat viiden vuoden jatkoluvan.

Orilautakunnan puheenjohtaja Anna Pajanen oli tyytyväinen hyväksyttyjen oriiden laatuun vaikka oriiden määrä olikin vähäinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti