perjantai 29. maaliskuuta 2013

Dujardin ja Utophia pois Addingtonin kisasta EHV-1-viruksen pelossa

Charlotte Dujardin ja Utophia jättävät tämän viikonlopun Addingtonin CDI3*-kisan väliin. Dujardinin piti startata valmentajansa Carl Hesterin kilpailuttamalla Utophialla Addingtonin kansainvälisessä kisassa, mutta Hester ilmoitti eilen, että ratsukko jää varotoimena pois kisasta Englannissa tämän vuoden puolella tavattujen herpesvirustapausten (EHV-1) takia. Myös moni muu GP-luokkiin ilmoittautunut ratsastaja teki samoin, minkä seurauksena Addingtonin GP-luokat kutistuivat varsinaiseksi tynkäkisaksi.

Virusta on liikkeellä myös muualla Euroopassa. Tällä viikolla kotimainen kilpailujärjestä Team Eurohorses tiedotti, että pari viikkoa sitten Ypäjä Winter Festival -estekisassa mukana olleen virolaishevosen kotitallilla Virossa on todettu herpesvirustartunta.

Hester on antanut samalla myös väliaikatietoja Utophian ja sen tallikaverin Valegron tilanteesta. Molemmat hevoset ovat olleet myynnissä viime kesän olympialaisista asti. Dujardinin ratsastaman olympiavoittaja Valegron ympärille on Hesterin ja hevosen toisen omistajan Roly Luardin toimesta pyritty kasaamaan omistajakimppaa. Haluttua määrää rahaa ei kuitenkaan ole toistaiseksi saatu kasaan, mutta keskusteluja käydään edelleen. Utophian myynti sen sijaan tullee olemaan totta lähiaikoina. Epäselvyydet sen omistajuudessa ovat olleet tähän asti esteenä omistajanvaihdokselle. Saattaa kuitenkin olla, että osa-omistaja Hester saa oikeuden myydä hevosen eteenpäin. Hän odottaakin nyt oikeuden lopullista päätöstä asiasta ja toivoo voivansa näyttää hevosta mahdollisille asiakkaille jo lähiviikkoina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti