torstai 5. heinäkuuta 2012

Totilas ei starttaa olympialaisissa

Musta kohuori Totilas ei tule olemaan mukana Saksan joukkueessa Lontoon olympialaisissa. Syynä poisjääntiin on oriin ratsastajan Matthias Alexander Rathin terveystilanne. Rath sairastui jokin aika sitten rauhaskuumeeseen ja on näin ollen ollut estynyt harjoittelemasta. Viimeisimmät verikokeiden tulokset osoittavat, että Rath ei edelleenkään ole kunnossa. Saksan maajoukkueen lääkärin Dr. Manfred Gienschin mukaan kilpaileminen Lontoossa saattaisi olla vakava terveysriski Rathille.

Saksan maajoukkueen valintakomitean oli tarkoitus käydä tarkistamassa ratsukon kunto huomenna sen kotitallilla Kronbergissa, mutta nyt vierailu on luonnollisesti peruttu. Erittäin pettynyt Rath kuvailee ratsastamista Totilaksella Lontoon olympialaisissa suureksi unelmakseen, mutta toteaa joukkueeseen osallistumisen tämän hetkisessä tilanteessaan vastuuttomaksi niin omaa terveyttään kuin joukkuetovereitaankin kohtaan.

Totilaksen poisjäänti olympiajoukkueesta on suuri pettymys sekä oriin taustajoukoille että Saksan maajoukkueelle. Olympialaiset olivat varmasti yksi keskeisimmistä kannustimista, kun ori ostettiin Saksaan. Rathin ja Totilaksen takellellen edenneellä yhteisellä taipaleella on nyt aikalisän paikka, jonka aikana uusilla tähdillä on mahdollisuus vetää suuren yleisön mielenkiinto puoleensa pois saksalaisparista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti