tiistai 17. heinäkuuta 2012

Suomesta kolme edustajaa NHMM-kisoihin Verdeniin

Vihdoin myös Suomen edustajat NHMM-kisoihin Verdeniin on valittu. Kaikki kolme hevosta edustavat FWB-kantakirjaa kuten RJL:n viime vuoden lopulla tekemä muutos valintakriteereihin edellyttää. Viisivuotiaiden kisaan osallistuvat New Hill Rosselini, jota ratsastaa Stella Hagelstam sekä Floresco Sil ratsastajanaan Senta Kirchhoff. Kuusivuotiaissa toinen paikka jätettiin täyttämättä eli matkaan lähtee ainoastaan Sandoz Sil, jonka ratsastajana toimii niin ikään Stella Hagelstam.

Viisivuotiaista matkaan lähtee FWB-ori New Hill Rossellini (Rousseau - Rosenkavalier), jonka on kasvattanut ja sen omistaa New Hill Ltd Oy Ab. Ori hyväksyttiin viime vuonna jalostukseen. Sen siirryttyä viime vuonna Stella Hagelstamin ratsastettavaksi on ratsukko kilpaillut tällä kaudella ikäluokkakisoissa hyvällä menestyksellä. Oriin paras tulos on 5-vuotiaiden esiohjelmasta saatu 79 prosenttia. Myös viime vuonna NHMM-kisoissa oli mukana New Hill -kasvatti Julitrea.

Toinen 5-vuotias on Nina Dunderin omistama ja Sanna Silvon kasvattama ori Floresco Sil (Florestan I - Baroncelli). Floresco Sil sijoittui viime vuonna Laatuarvostelussa kahdeksanneksi Salla Varentin ratsastamana tuloksella 7,81. Nyt hevosta ratsastaa saksalainen Senta Kirchhoff, joka luotsasi viime vuonna Saksan väreissä 6-vuotiasta Soulmatea tuloksenaan voitto lohdutusfinaalissa ja 11. sija varsinaisessa finaalissa. Kirchhoffilta ja Floresco Sililtä löytyy ainakin yksi tulos Saksasta: voitto arvosanoin 7,9.

Kolmas Saksaan lähtevä FWB-ratsu on 6-vuotias Sandoz Sil (Sir Donnerhall - Florestan I). Ruunan on kasvattanut Sanna Silvo, joka on onnistunut kasvatustyössään mainiosti saadessaan mukaan tämän vuotiseen kisaan kaksi kasvattiaan. Sandoz Silin omistaa koulutuomari Inkeri Kostiainen. Sandoz Sil oli Laatuarvostelussa vuonna 2010 neljäs tuloksella 8,00. Stella Hagelstamin kouluttama ja ratsastama ruuna on kilpaillut hyvin tuloksin sekä viime että tällä kaudella. Se muunmuassa voitti viime vuonna RJL:n 5-vuotis derbyn. Tämän kauden paras tulos on viime viikonlopulta Lappeenrannasta, jossa voitto irtosi 6-vuotiaiden esiohjelmassa peräti prosentein 83,400.

Verdenin kisat käynnistyvät reilun kahden viikon päästä torstaina 5-vuotiaiden karsintaluokalla. Viime vuoden tapaa Koottua laukkaa raportoi tapahtumia paikan päältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti