torstai 19. heinäkuuta 2012

Olympiaratsukot viimeistelevät kisakuntoaan

Viime hetkellä Lontoon olympialaisiin nimetty kouluratsastaja Emma Kanerva hevosella Spirit ja Mikaela Lindh ja Skovlunds Más Guapo tekevät parhaillaan viimeisteleviä harjoituksia kotitalleillaan. Kanerva on Saksassa valmentajansa Hubertus Schmidtin tallilla Fleyenhofissa, Ettelnissä ja Lindh Tanskassa Sølyst-nimisellä kotitallillaan Karlebossa.

"Olemme aloitelleet taas työskentelyn. Sini rokotettiin Aachenin kisojen jälkeen ja sillä oli muutama käynti- ja hölkkäpäivä sen vuoksi. Alamme pikkuhiljaa taas kokoamaan sitä enemmän ja teemme avoja ja sulkuja. Ensi keskiviikkona lähdemme Englantiin, joten silloin Sinin pitää olla kisakunnossa, valmiina starttiin", Emma Kanerva kertoi Saksasta.

Lindh ja Skovlunds Más Guapo eli Masi ovat hyvällä mielellä tanskalaisen valmentajan Jon D. Petersenin pitämän kahden päivän tehotreenin jälkeen. "Fiilikset ovat nyt todella hyvät. Olemme aikataulussa, ja hevonen on motivoitunut, pirteä ja terävä. Olemme ratsastaneet Masia paljon yli selän, aktivoiden syviä vatsa- ja selkälihaksia." Ratsukko ei tällä hetkellä hio radalla esitettäviä liikkeitä, vaan keskittyy koko lihaksiston työskentelyyn ja rentouteen. "Olemme keskittyneet siihen, että Masi pyrkii koko ajan eteenpäin, työntää hyvin takaa ja on pyöreällä kaulalla. Niin että se on notkea kuin kissa. Rentous tulee siinä vähän kuin sivutuotteena", Lindh kuvailee.

Ratsastajat odottavat positiivisin mielin ensimmäisiä olympialaisiaan. "En vielä oikein osaa käsittää, että pääsin oikeasti mukaan", olympiapaikkaa viimeiseen mahdolliseen hetkeen odottanut Kanerva kuvailee. "Ehkä päästessäni kisakylään se iskee, että tämä on oikeasti totta ja olen täällä. Mukana ovat ihan kaikkien lajien parhaat urheilijat, ihmiset, joita olen nähnyt telkkarissa. Haluaisin kovasti päästä seuraamaan muitakin lajeja ja kannustamaan muita suomalaisia."

Lindh on ehtinyt tottua ajatukseen jo pidemmän ajan ja alkaa hänkin päästä kisatunnelmaan. "Nyt kun olen päässyt Masilla harjoittelemaan enemmän, on minulla todella positiivinen mieli ja odotan kisoja innolla. Olen varannut olympiavalmisteluihin aikaa vähentämällä ratsastettavia hevosia puoleen normaalista määrästä eli kuuteen. Nyt ehdin myös rentoutua ja tehdä esimerkiksi puutarhahommia, eikä tarvitse stressata ja juosta häntä koipien välissä", Lindh kertoo.

Suomalaisratsukot kokoontuvat 27.7. Englantiin Kyra Kyrklundin Snowhill Farmille, Coolhamiin, West Sussexiin, ennen kuin siirtyvät 28.7. sadan kilometrin matkan ratsastuksen kisapaikalle Greenwich Parkiin. Näin hevoset saavat palautua ajo- ja lauttamatkan rasituksista, ja ratsastajat pääsevät osallistumaan avajaisiin. Lyhyen ajomatkan päästä on helpompi ajoittaa saapuminen Greenwich Parkiin tarkkaan ennalta määrättyyn kellonaikaan.

Kuusinkertainen olympiaratsastaja Kyra Kyrklund osallistuu Lontoon olympialaisiin valmentajana. Siinäkin roolissa kisat ovat hänelle jo kolmannet. Kouluratsastuksen professoriksi nimetyllä Kyrklundilla on paljon annettavaa suomalaisratsukoille, vaikka heillä on mukana henkilökohtaiset valmentajat. "Toimin Ruotsin koulujoukkueen supervisorina ja annan neuvoja ja vinkkejä suomalaisratsastajille. Valmennan myös portugalilaista Goncalo Carvalhoa."

Kyrklundin mielestä jatkopaikka 32 parhaan joukossa GP Specialiin vaatii suomalaisratsukoilta täydellistä onnistumista. Joukkuekilpailu on ensimmäistä kertaa kaksiosainen ja seitsemän parhaan joukkueen lisäksi vain 11 henkilökohtaista ratsukkoa pääsee GP Specialiin. "Nelisen henkilökohtaista ratsukkoa tekee onnistuessaan Grand Prix´ssä 75-80 prosentin tuloksen. Lisäksi monella maalla on neljäs ratsukko henkilökohtaiseen kilpailuun. Joukkueiden mukana pääsee varmasti ratsukoita GP Specialiin Emmaa ja Fiaa huonommilla tuloksilla. Lontoon jälkeen tiedetään paremmin, onko tämä (uusi) systeemi toimiva."

Tiedote: SRL

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti