torstai 26. heinäkuuta 2012

Suomalaiset olympiaratsastajat saapuivat tänään Englantiin

Lontoon olympialaisiin osallistuvat suomalaiset kouluratsukot Mikaela Lindh – Mas Guapo ja Emma Kanerva – Spirit ylittävät tänään torstaina Englannin kanaalin ja saapuvat hevosineen Kyra Kyrklundin valmennuskeskukseen Coolhamiin. Kisakylään tuloaika on annettu lauantaiksi klo 17. Tiukan turvatarkastuksen jälkeen suomalaiset pääsevät asettumaan aloilleen ja voivat aloittaa viimeistelynsä ennen kilpailua.

"Olen erittäin hyvillä mielin menossa kisoihin, mutta en oikein ymmärrä vieläkään, että olen menossa olympialaisiin enkä vain ratsastuskilpailuihin. Ehkä sitten kun olemme asettuneet olympiakylään, saaneet hevoset talleihin ja tavarat purettua, uskon että olen vihdoin perillä ja voin ryhtyä rauhassa treenaamaan", Mikaela Lindh kertoo tien päältä. "Masi on henkisesti ja fyysisesti nyt hyvässä terässä, vaikka sen iho vähän kärsikin matkan kuumuudessa, eilen hellettä oli yli 30 astetta. Hevoshieroja Tuula Pursiainen on matkassamme ja käy Masin joka päivä läpi, joten mahdolliset lihasrevähtymät ja muut huomataan ja pystytään hoitamaan heti. Hevoset ovat huippu-urheiloja ja kuten muidenkin lajien atleetit, ja niitä on hoidettava sen mukaisesti", Lindh korostaa.

Pursiaisen ohella Lindhin tiimissä ovat mukana tanskalainen valmentaja Jon D. Pedersen, hevosenhoitaja Janica Hiipakka sekä Lindhin avopuoliso Poul Fabricius-Bjerre, joka on myös kouluratsastaja.

Myös Emma Kanerva etenee Lontoota kohti myötätuulessa
"Vaikka tieto siitä, että lähdemme Lontooseen tuli vasta viime tipassa, olemme valmistautuneet hyvin ja viimeistelyt kotona ovat sujuneet tosi hienosti. Olen lähdössä kisoihin luottavaisella asenteella. Minulla on hevosen kanssa nyt vielä parempi fiilis kuin ennen Aachenin kisoja, jotka menivät todella hyvin. Tähtäimessäni on, että pääsen olympialaisissa mukaan semifinaalin eli Grand Prix Specialiin", Kanerva kertoo. Kanerva on taittanut matkaa Lontooseen lyhyissä etapeissa säilyttääkseen hevosen hyvässä vireessä. Viime yön ratsukko levähti Belgiassa. "Spirit on hyvässä kunnossa ja hyvällä tuulella, olemme saaneet sitä vähän lihomaan Aachenin jälkeen. Se laihtuu aina kisoissa vaikka söisi ihan hyvin, joten on hyvä että se on vähän pyöristynyt."

Kanervan tiimissä on mukana tämän saksalaisvalmentaja Hubertus Schmidt, hevosenhoitaja Marieke Oertel ja hevosen omistajat Monica ja Ilkka Brotherus. Tuula Pursiainen hoitaa myös Kanervan hevosta. Tukijoukoiksi ovat tulossa mukaan ratsastajan vanhemmat, sisko ja saksalainen poikaystävä sekä Riitta Holopainen, joka on valmentanut ja tukenut Kanervaa vuosien ajan.

Kyra Kyrklund on lupautunut auttamaan molempia ratsastajia kisapaikalla näiden valmentautumisessa ja viimeistelyssä.

Tiedote: SRL

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti