tiistai 31. heinäkuuta 2012

Lontoo 2012: Suomalaisratsut valmiina kilpailemaan - Molemmat läpäisivät eläinlääkärintarkastuksen ongelmitta

Tiistaina oli Lontoon olympialaisiin osallistuvien kouluratsujen tarkastus, jossa kilpailujen jury ja eläinlääkärit tarkistivat hevosten kunnon ja liikkeet. Mikaela Lindhin Mas Guapo ja Emma Kanervan Spirit hyväksyttiin huomautuksitta ja ovat näin saaneet lähtöluvan torstaina alkavaan joukkuekilpailuun Grand Prix, joka samalla on ensimmäinen henkilökohtainen karsintakilpailu.

Kilpailu on jaettu kahdelle päivälle jatkuen perjantaina. Lähtöjärjestys arvotaan myöhään tiistai-iltana alkavassa joukkueenjohtajien kokouksessa. Pelkästään henkilökohtaiseen kilpailuun osallistuvat hevoset sijoitetaan rankingpisteiden mukaan joukkuehevosten väliin. Joukkueenjohtaja Aki Ylänteen arvion mukaan ainakin toinen suomalaisratsukoista, mahdollisesti molemmat, tulee olemaan torstain ryhmässä.

Ratsastajat ovat tähän mennessä saaneet käydä kerran, maanantaiaamuna, tutustumassa pääareenaan 15 minuutin ajan. Keskiviikkona heillä on puolen tunnin pituinen harjoitusvuoro, joka jää ainoaksi areenaharjoitteluksi ennen varsinaista kisaa.

Maanantaina hevoset liikkuivat kilpailuareenalla rauhallisesti ja jännittämättä. "Masi tuntui todella hyvältä eikä jännittänyt lainkaan. Areena on niin suuri, että katsomot eivät ole kovin lähellä koulurataa", kertoi Mikaela Lindh, jonka hevonen on päivä päivältä rauhoittunut tottuessaan Greenwich Parkin kisaympäristöön.

Suomalaishevosten lisäksi myös muut kouluhevoset pääsevät jatkamaan viimeistelyharjoituksia torstaina alkavaa kisaa varten läpäistyään eläinlääkärintarkastuksen. Espanjan nuoren Morgan Barbanconin kokenut kisaratsu Painted Black joutui tosin esiintymään toiseen kertaan eläinlääkäreille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti