sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Kanerva hyvässä vireessä myös GP Specialissa - Olympiapaikka vaikuttaa todennäköiseltä

Emma Kanerva ja Sini Spirit onnistuivat hyvin Aachenin Grand Prix Specialissa myöhään perjantai-iltana. Ratsukko sai tulokseksi 71,244 prosenttia maksimipisteistä ja sijoittui luokassa kuudenneksi. Sairaslomalta palannut Don Johnson näytti olevansa taas kunnossa ja vei voiton viisinkertaisen olympiakultamitalisti Isabell Werthin ratsastamana tuloksella 73,867 prosenttia. Tasaisessa kilpailussa toiseksi sijoittui Monica Theodorescu ratsullaan Whisper tuloksella 72,978 ja kolmanneksi tanskalainen Anne van Olst ja Exquis Taikoen (72,378).

"Olen todella tyytyväinen. Viikonloppu on ollut hyvä, sillä sain tehtyä Sinillä kaksi hyvää rataa. Aina löytyy pientä parannettavaa, mutta pääasia on, että hevonen on taas rento ja antaa ratsastaa itseään", Kanerva kertoi viimeisen vuoden aikana ailahtelevasti suorittaneesta Sini Spiritistä.

Neljän tähden kisaan osallistui kymmenen ratsukkoa ja tulokset olivat kärjen osalta tasaiset. Suomalaistuomari Maria Colliander jopa sijoitti Kanervan jaetulle ykkössijalle, kun taas tanskalainen Leif Törnblad jätti hänet seitsemänneksi. Passagesta ratsukko palkittiin yhdellä yhdeksiköllä. Kanerva oli tyytyväinen erityisesti raviohjelmaansa, kun taas pysähdykset ja laukkaohjelma olivat hieman jännittyneet.

"Kaiken jälkeen on ihanaa, että teimme kaksi hyvää rataa ja pääsimme maaliin asti. Tämä tekee hyvää", Kanerva huokaisi.

Ensivisiitti Aachenissa, maailman arvostetuimmassa vuosittaisessa ratsastustapahtumassa, oli Kanervalle mieleen. "Aachenin kisa oli hieno kokemus. Sini lähtee lauantaiaamuna kotiin hevosenhoitajan kanssa, mutta minä palaan vielä sunnuntaina ratsastajien loppuparaatiin. Saan siihen lainaksi toisen hevosen", Kanerva kertoi puhelimitse kotimatkalla valmentajansa Hubertus Schmidtin tallille.

Olympiapaikka vaikuttaa todennäköiseltä 
Kanervan hyvää mieltä lisäsi entistä todennäköisemmältä vaikuttava paikka Lontoon olympialaisiin. Perjantaina julkaistiin uutinen uusi-seelantilaisen Vanessa Wayn hevosen KH Arvan loukkaantumisesta. Ratsukko tavoitteli toista kvaalitulosta tänä viikonloppuna Hartpuryssa, Englannissa, mutta joutui jättämään kilpailun väliin hevosen loukkaantumisen johdosta. Ensi maanantaina maat nimeävät lopulliset ratsukkonsa Lontooseen. Jos joku paikoista jää täyttämättä, siirtyy se maailmanlistan perusteella ensimmäisen varasijalla olevalle Kanervalle.

Tiedote: SRL

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti