maanantai 17. lokakuuta 2011

Sunset Boulevard Laatuarvostelun voittaja

Laatuarvostelu on tältä vuodelta ohi. Kolmen päivän suoritusten perusteella voittajaksi selvityi hannover-tamma Sunset Boulevard (San Remo - Wolkenstein II) yhteistuloksella 8,16. Tammaa ratsasti Siiri Kyrö ja sen omistaa saksalaistaustainen Rolf Schmidt, jonka hevoset ovat olleet tänä vuonna useissa nuorten hevosten taphatumissa kärkipäässä. Sunset Boulevard on iso, mutta kuitenkin elegantti tamma, jonka vahvin askellaji on tahdikas, voimakas ja hyvin ylämäkeen suuntautuva laukka, joka arvioitiin lauantaina peräti 8,7 pisteen arvoiseksi. Tamma menestyi hyvin myös perjantain rakennearvostelussa, josta se sai 42 pistettä ravin ollessa täysi 10. Lauantain perusteella tamman liikkumiseen olisi kuitenkin ravissa kaivannut enemmän venymiskykyä ja paikoitellen myös elastisuutta

Toinen tila meni Stella Hagelstamin ratsastamalle FWB-ruunalle Radamez (Rosentanz - Blue Hors Cavan, kasv. Jaana Korhonen, om. Pirjo Heinonen). Ruunan kokonaistulos oli 7,97. Radamez on kaunis ruuna, jolla on hyvä ylälinja ja muutenkin korrekti rakenne. Irtonaisesti liikkuvalla ruunalla on tahdikkaat askellajit ja se kantaa itseään hyvin sekä käynnissä että ravissa. Lauantaina laukkaan olisi toivonut hieman vahvempaa takaosan työskentelyä.

Kolmanneksi sijoittui FWB-tamma Kom Fairy Tale (Fürst Heinrich - Weltmeyer, kasv. & om. Anna-Leena Meller & Eva Nordman-Rajaharju), jota ratsasti Peter Månsson. Sen tulos oli 7,95. Kom Fairy Tale on kompakti rakenteeltaan ja se liikkuu kevyesti kaikissa askellajeissa.

Lauantain ryhmäratsastuksen perusteella mieleen jäivät myös Norrkulla Equestrian Centerin omistamat FWB-ori Don Saffron (Don Schufro - Michellino, sijoitus 5.) ja tamma La Passion (HANN, Londonderry - Weltruhm, sijoitus 7.) sekä Minna Myllyntaustan omistama Rush Hour (HANN, Royal Blend - Weltruhm, sij. 10.). Don Saffronilla on erittäin hyvä ja aktiivinen takaosa. La Passion puolestaan on kaunis ja elegantti tamma, joka ravaa hyvin. Rush Hour ei säväyttänyt erityisen isolla liikkumisella, mutta tasaisen hyvät perusaskellajit ja yhteistyöhaluinen ilme tekivät siitä mukavan näköisen kokonaisuuden tulevaisuutta ajatellen.

Tänä vuonna Laatuarvosteluun osallistui paljon mukavanoloisia hevosia. Joukossa ei kuitenkaan ollut tällä kertaa selvästi ylitse muiden erottuvaa superliikkujaa ja tuloslista onkin varsin tasainen piste-erojen ollessa hyvin pieniä. Mukavaa oli myös se, että suurin osa hevosista näytti toimivan yhteistyöhaluisesti, minkä merkitys korostuu tulevaisuutta ja mahdollista kilpauraa ajateltaessa. Tuomaristo tuntui lauantaina olevan kiltillä tuulella ja pisteskaala vaikutti kauttaaltaan korkemmalta joihinkin aiempiin vuosiin verrattuna. Keski-Euroopan nuorten hevosten arvosteluissa tietyt virheet saattavat painaa ratsastettavuuspisteitä rajustikin alaspäin, kun taas lauantaina virheillä oli suhteellisen vähän vaikutusta. Koska linja näytti kuitenkin pitävän läpi koko arvostelun, ei tällä ole merkitystä. Sunnuntain pisteiden valossa skaala näytti tiukemmalta.

Ilahduttavaa oli FWB-hevosten määrä kärkihevosten joukossa. Kymmenen parhaan joukossa oli kuusi FWB:ia. Negatiivista puolestaan oli katsojien vähyys. Lauantaina paikalle näytti vaivautuneen lähinnä hevosten taustajoukkoja. Toivottavasti sunnuntaina paikalle oli eksynyt enemmän yleisöä. Laatuarvostelu on erinomainen tapahtuma kehittää omaa näkemystään hevosten laadusta ja samalla myös hyvä jatkumo aiemmin syksyllä olleelle EBEF-tapahtumalle, jossa esillä oli pääasiassa alle 4-vuotiaita hevosia.

Tulokset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti