lauantai 22. lokakuuta 2011

Flyingen siittolatoiminta lopetusuhan alla?

Ruotsalaisen Ridsport-lehden nettisivujen mukaan yksi ruotsalaisen puoliverijalostuksen keskeisimmistä toimijoista, Flyingen siittola, on lopetusuhan alla. Ridsportin lähteen mukaan siittolan nykyinen omistaja, Flyinge-säätiö, on antanut yhtiön johtajalle Marianne Lilja Wittbomille ja johtoryhmälle tehtäväksi hankkia siittolatoiminnoille uusi vetäjä, joka jatkaisi oriasema- ja muuta siittolaan liittyvää toimintaa olemassaolevan henkilöstön kanssa Flyingen tiloissa. Aikaa tähän on annettu kaksi viikkoa.

Marianne Lilja Wittbom on vahvistanut Ridsportille saaneensa vain vähän aikaa järjestää siittolan toiminta uudelleen. Liljan mukaan jalostussektorille on haettu vahvistusta jo pidempään, mutta vaatimus löytää ratkaisu kahdessa viikossa tuli täytenä yllätyksenä.

Flyinge-säätiön mieltä jalostustoimintojen osalta ei ole muuttanut edes se tosiasia, että 350-vuotisjuhliaan viettävä Flyingen siittola on onnistunut kasvattamaan markkinaosuuttaan ja astutusten määrää vaikka alaa yleisesti leimaakin selvä laskusuhdanne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti