tiistai 25. lokakuuta 2011

Blue Hors Romanov Edward Galin talliin

Edward Gal on saanut jälleen uuden ratsun talliinsa. Tällä kertaa kyse on valmiista GP-tason hevosesta, nimittäin jalostusori Blue Hors Romanovista. Oriin omistaja, tanskalaisen Blue Hors -siittola erotti yllättäen alkusyksystä pääratsuttajansa Sune Hansenin, joka kilpaili Romanovilla mm. EM-kisoissa tänä vuonna. Hansenin potkujen jälkeen onkin odotettu kiinnostuneena tietoa siitä, kuka on tallin ja sen GP-hevosten uusi ratsuttaja.

Tänään julkaistussa lehdistötiedotteessa Blue Hors kertoo kahden GP-tason kärkihevosensa uusien ratsastajien nimet. Blue Hors on päätynyt itselleen poikkeukselliseen ratkaisuun ja antanut yhden sekä kilpailullisesti että jalostuksellisesti menestyneimmistä oreistaan ulkomaalaisen ratsastajan käyttöön Romanovin siirtyessä Hollantiin Galille. Aiemminhan siittola on suosinut nimenomaan tanskalaisratsastajia ja pyrkinyt näin saamaan oriitaan Tanskan maajoukkueeseen.

Myös toinen Blue Horsin GP-tason hevonen, Grestegårds Casmir, siirtyy ulkomaille. Siittolan edellisen pääratsuttajan, Andreas Helgstrandin kanssa vuoden 2009 EM- ja vuoden 2010 MM-kisoihin osallistunut ruuna matkaa Yhdysvaltoihin tanskalaisen Lars Petersenin luokse. Petersen on työskennellyt aiemmin Blue Horsissa lähes kymmenen vuoden ajan vuodesta 1993 lähtien. Grestegårds Casmir puolestaan on ollut koko kuluneen vuoden radoilta poissa loukkaantumisen takia.

Blue Horsin johtajan Esben Möllerin mukaan siittolan tavoitteena on aina ollut saada hevosiaan olympialaisiin ja nyt tehdyn ratkaisun Möller uskoo luoneen parhaat olosuhteet saavuttaa hyviä tuloksia Lontoossa ensi vuonna. Tiedotteessa todetaan vielä, että molemmat hevoset saavat nyt mahdollisuuden parhaisiin mahdollisiin tuloksiin ensi vuoden olympialaisissa. Näin ollen Blue Horsin toiveena on saada hevonen Tanskan maajoukkueen lisäksi myös Hollannin maajoukkueeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti