torstai 13. lokakuuta 2011

Laatuarvostelu ja Kyvyt Esiin -finaalit Ypäjällä

Yksi ratsuhevoskasvatuksen kauden keskeisistä tapahtumista Suomessa, Laatuarvostelu, käynnistyy huomenna perjantaina Ypäjällä. Mukaan on ilmoitettu jälleen mittava määrä askellajihevosia, peräti 54 kappaletta. Laatuarvosteluun osallistuvat hevoset edustavat monipuolisesti keskeisiä eurooppalaisia sukuja ja mukana on useita kiinnostavia sukuyhdistelmiä. Ilmoittautuneista 34 edustaa FWB-kantakirjaa. Suomessa vaikuttaneista tai vaikuttavista oriista enemmän kuin yhden jälkeläisen kisaan ovat saaneet ainakin Master ja Sternkönig.

Ennakkoon kiinnostavia nimiä ovat mm. syyskuun alussa EBEF:ssa 4-vuotiaiden ryhmäratsastusluokan hyvällä tuloksella 8,4 voittanut hannover Rush Hour (Royal Blend - Weltruhm), Nuorten hevosten festivaaleilla voiton 4-vuotiaiden luokassa lähes 80 % tuloksella ottanut FWB-ruuna Hagels Sparkling Emerald (Sternkönig - Havel) sekä viime vuonna oripäivillä vuoden astutusluvan saanut FWB-ori Don Saffron (Don Schufro - Michellino), joka loukkaantumisen takia joutui jättämään suorituskyvyn kokeen tänä vuonna väliin.

Laatuarvostelu alkaa perjantaina eläinlääkärin tarkastuksella ja rakennearvostelulla, lauantaina vuorossa ovat ryhmäratsastus ja estekoe, tapahtuman päättää sunnuntaina koulurata. Rakennearvostelu alkaa askellajihevosten osalta perjantaina klo 11.00. Lauantaina ja sunnuntaina askellajihevoset aloittavat klo 9.00. Askellajeja ovat arvioimassa Jorma Kainulainen, Håkan Wahlman (la) ja Inkeri Kostiainen (su).

Kilpailijatiedote ja aikataulut

Laatuarvostelun yhteydessä järjestetään huomenna Kyvyt Esiin -finaalit 2- ja 3-vuotiaille hevosille. Finaaliin päässeet on karsittu keväällä järjestettyjen tilaisuuksien perusteella. Askellajifinaaleihin 2-vuotiaita on osallistumassa 26 ja 3-vuotiaita yhdeksän. Kaksivuotiaiden finaali alkaa huomenna klo 14.00 ja 3-vuotiaiden finaali klo 18.40. Finaalien askellajiarvostelusta vastaavat Inkeri Kostiainen ja Irmeli Summanen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti