perjantai 21. lokakuuta 2011

HIHS: Alexandra Malmström Grand Prix'n 5.

Eilen Helsinki International Horse Show'n ensimmäisen päivän päättänyt Grand Prix tarjosi yleisölle vaihtelevia suorituksia. Luokan voittajaksi selvityi konkariratsukko, Hollannin Aat van Essen - Premier tuloksella 68,489 %. Ratsukko esitti rikkeettömän ohjelman, jonka kohokohtia olivat lisäykset sekä vaihtosarja jokaisella askeleella. Premier liikkui kevyesti, mutta huomattavan lyhyenä edestä ja käynnissä vasemman takajalan liike oli selvästi epäsymmetrinen. Toisen sijan otti Ruotsin Minna Telde DeinHardtilla. DeinHardt on varsin näyttävä hevonen, mutta voisi liikkua vielä irtonaisemmin. Ratsukon suorituksesta näkyi myös sen kokemattomuus GP-tasolla. Parin tulos oli 66,787 %. Kolmannen tilan vei niin ikään ruotsalainen ratsukko, Jeanna Högberg - Liza Minelli prosentein 65,787. Liza Minelli on äärettömän elegantti ja kaunis tamma, joka työskenteli hyvällä ilmeellä. Raviohjelma ja passage olivat laadukkaita, mutta vaihtosarjoissa oli jonkin verran epävarmuutta.

Suomalaisista luokassa parhaiten sijoittui Saksasta saapunut Alexandra Malmström MD Waterfordilla. Ratsukko oli viides tuloksella 64,511 %. MD Waterford liikkui varsinkin ravissa näyttävästi, mutta näytti virittyneeltä, mistä seurasikin pieniä tahtirikkoja. Vaihdoissa tuli myös pieniä virheitä. Malmström oli kuitenkin itse tyytyväinen suoritukseensa ja kuvaili yleisfiilistä radasta hyväksi, hän myös piti rataa yhtenä helpoimmista ja parhaista, mitä hän on koskaan tehnyt.

Kikka Suomio oli luokan kuuden prosentein 62,681. Ratsukko teki tasaisen ja ehjän ohjelman, mutta liikkumiseen kaipaisi hieman enemmän elastisuutta. Stella Hagelstamin hevoset eivät olleet aivan parhaassa terässä. Luokan ensimmäisenä startannut Hagels Achat oli jännittynyt ja kulki edestä turhan avoimena. Ratsukon sijoitus oli yhdeksäs tuloksella 59,404 %. Soraya II oli raviohjelmassa tasainen ja teki hyvää passagea, se myös polki aktiivisesti takaa piaffissa, joskin etujalkojen liike jäi vaatimattomaksi. Sen sijaan Sorayan laukka saisi kokonaisuudessaan pyöriä paremmin. Pari sijoittui tilalle seitsemän prosentein 62,383.

Luokan laadukkaimalta hevoselta vaikutti tamma Montesse, jota ratsasti ruotsalainen Einar Kristoffersen. Montesse liikkui näyttävästi ja elastisesti. Valitettavasti se jännittyi heti luokan alussa, mikä näkyi useassa kohtaa ohjelmaa. Tästä huolimatta ratsukko sijoittui neljänneksi.

Grand Prix'n kuusi parasta jatkaa huomenna lauantaina, klo 12.30 alkavaan GP Küriin. Loput ratsukot nähdään radalla heti aamulla klo 9.00 alkavassa Grand Prix Specialissa.

Torstain Grand Prix'n tulokset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti