perjantai 14. lokakuuta 2011

Isabell Werthin Satchmo eläkkeelle

Yksi Isabell Werthin menestyneimmistä kilpakumppaneista, 17-vuotias Satchmo, jättää kilparadat ja siirtyy eläkkeelle. Satchmon jäähyväisjuhlallisuuksien aika on German Masters -kisojen yhteydessä Stuttgartissa marraskuun puolessa välissä. Werthin ja Satchmon uran huippuja ovat olleet henkilökohtainen ja joukkuekultamitali MM-kisoissa Aachenissa vuonna 2006 sekä joukkuekulta ja henkilökohtainen hopea Olympialaisissa Hongkongissa vuonna 2008. Ratsukko on tällä hetkellä FEI:n rankinglistalla sijalla 14.

Werthin mukaan Satchmo on edelleen täydessä terässä ja juuri siksi hän ei haluakaan odottaa aikaa, jolloin asia ei ole enää niin. "Ratsastavan maailman tulee muistaa Satchmo sellaisena kuin se oli parhaimmillaan: upeana, joskus vähän liiankin vilkkaana, mutta aina elastisena ja voimakkaana liikkujana", kuvailee Werth. Satchmoa tullaan ratsastamaan säännöllisesti jatkossakin, mutte ei enää samalla vaativuustasolla mitä kilpaileminen vaati. Jatkossa Satchmo saa viettää entistä enemmän aikaa laitumella.

Satchmon eläkkeelle jääminen tarkoittaa myös tietynlaista sukupolven vaihdosta Werthin tallissa. Hän keskittyy nuorempiin hevosiinsa ja suuntaa katseen El Santon ja Don Johnsonin kanssa ensi kesän Lontoon olympialaisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti