torstai 20. lokakuuta 2011

HIHS: Tänään ohjelmassa Grand Prix

Helsinki International UB Horse Show on käynnistynyt tänään ja ohjelmassa on avajaispäivänä myös kouluratsastusta. Klo 20.00 alkavaan CDI3*-tasolla käytävään Grand Prix -luokkaan on ilmoittautunut 10 ratsukkoa. Suomalaissuorituksia luokassa nähdään neljä, kun voitosta ovat kamppailemassa Stella Hagelstam hevosillaan Hagels Achat ja Soraya II, Kikka Suomio Flourianilla sekä tällä viikolla osallistumisensa varmistanut Alexandra Malmström MD Waterfordilla. Suomalaisten lisäksi radalla nähdään niin ikään neljä ruotsalaista sekä yksi hollantilainen ja yksi virolainen ratsukko.

Ruotsista Helsinkiin kilpailemaan ovat saapuneet Jeanne Högberg, Malin Hamilton, Einar Kristoffersen ja Minna Telde. Jeanne Högbergin ratsuna on 13-vuotias tamma Liza Minelli (Cortez - Libretto). Pari on tehnyt GP-debyyttinsä viime vuonna ja on tänä vuonna ottanut voittoja ja sijoituksia kansallisella tasolla, viimeksi syyskuussa. Hamilton ja 12-vuotias ruuna Fleetwood (Florestan I - Bormio xx) ovat debytoineet GP-tasolla vasta tänä vuonna. Einar Kristoffersen on puolestaan 14-vuotiaan tammansa Montesse (Bernstein - Ceylon) kanssa jo kokeneempi ratsukko GP-tasolla. Parilla on takanaan jo useita kansainvälisen tason GP-ratoja ja se sijoittui mm. viime vuonna senioreiden PM-kilpailuissa kuudenneksi. Ruotsalaisten kovin nimi on kuitenkin Minna Telde, joka on kuulunut Ruotsin kärkiratsastajiin jo vuosien ajan. Hän on edustanut maataan niin olympialaisissa kuin MM- ja EM-kisoissakin. Helsingissä Telde nähdään varsin vihreällä GP-tason hevosella, 11-vuotiaalla DeinHardtilla, joka nähtiin tämän tason radalla ensimmäisen kerran vasta viime kuussa.

Yksi kilpailun menestyneimmistä ratsukoista lienee Hollannin Aat van Essen - Premier. Parilla on useita voittoja ja sijoituksia kansainvälisistä luokista, se sijoittui mm. kesällä Falsterbon World Dressage Masters -luokassa sijalle 12. Viron ratsukko Marika Vunder - Orlando P (Landwind II - Winckenburgh). Vunder ja 15-vuotias Orlando P ovat myös melko kokenut ratsukko tällä tasolla, pari on kilpaillut jo useamman vuoden GP-luokissa ja on tällä hetkellä maailmanlistalla sijalla 310.

Mielenkiintoinen yksityiskohta luokan osallistujista on se, että lähes kaikki ratsastajat ovat tai ovat olleet jossain vaiheessa Kyra Kyrklundin valmennuksessa.

Suomalaisilla on onnistuessaan mahdollisuudet hyviin sijoituksiin. Tuomaristossa on kaksi 5*-tason tuomaria, joten ratsukoilla on mahdollisuus saada olympialaisiin tarvittavia kvaalituloksia. Tämän päivän luokasta kuusi parasta pääsee lauantaina iltapäivällä olevaan GP Küriin ja loput ratsukot lauantai-aamun GP Specialiin. Kansainvälisten luokkien lisäksi Areenalla ratkotaan Tapiola Small Tourin voittaja sunnuntai-iltapäivän Kür-luokassa.

Lähtölista ja tulosseuranta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti