maanantai 2. toukokuuta 2011

Toukokuun hannover-huutokaupasta neljä hevosta Suomeen


Ludwig von Walle
Hannoverin aurinkoisissa ja lämpimissä tunnelmissa järjestetty Toukokuun huutokauppa on tältä vuodelta ohi. Kallein hevonen oli tällä kertaa lahjakas koulupuolen edustaja Rock Steady (Rascalino - Sandro), joka myytiin Ranskaan 51 000 eurolla. Hevosten keskihinta huutokaupassa oli 11 098 euroa. Koska kyse ei ollut eliittihuutokaupasta, olivat myös myyntihinnat luonnollisesti hieman alhaisempia.

Toukokuun huutokaupan hevoset herättivät paljon mielenkiintoa. Huutokaupassa ensimmäistä kertaa mukana olleet harrastehevoset olivat osasyynä tähän. Harrastehevos-statuksella mukana olleiden hevosten hinnat eivät juurikaan poikkenneet koulu- ja estehevosten hinnoista. Onnistuneen kokeilun jälkeen harrastehevosia tullaan mitä todennäköisimmin näkemään myös jatkossa näissä huutokaupoissa.

Suomalaisia oli jälleen paikanpäällä ja voidaankin kai sanoa, että suomalaisasiakkaat ovat jo lähes vakiokalustoa Verdenissä. Onnistuneiden huutojen jälkeen suomalaisomistukseen päätyi tällä kertaa neljä nuorta, lupaavaa kouluhevosta: ruuna Ludwig von Walle (Londontime - Maurice), joka ostettiin yhdellä huutokaupan korkeimmista hinnoista, 30 000 eurolla, ruuna Simba K. (Sinatra Song - Tenor/T., 7 500 eur) sekä tammat La Passion (Londonderry - Weltruhm, 12 500 eur) ja Sunshine Girl (Sir Donnerhall - Werther, 15 500 eur).

Lista huutokauppahevosista ja niiden hinnoista

Lähde: Kati Siebrecht-Talvisto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti