sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Stegarsille ja Axikselle ensimmäinen EM-kvaali

Terhi Stegars ratsasti Hagenissa ensimmäisen kahdesta tarvittavasta EM-kvaalista oriilla Axis TSF. Stegars ratsasti lauantain Grand Prix'ssä tuloksen 65,830%, jolla hän sijoittui 29 ratsukon luokassa sijalle 19. Stegars oli tyytyväinen tulokseensa, kyseessä oli Axiksen ensimmäinen kansainvälinen GP-startti. Ratsukko jäi kuitenkin niukasti ulos sunnuntaina Grand Prix Küristä. Luokan voitti jälleen Laura Bechtolsheimer, tällä kertaa hevosella Andretti H (Aarking xx - Cavalier).

Stegars jatkaa toisen EM-kvaalin metsästämistä todennäköisesti Wiesbadenissa kesäkuun alussa. SM-kisat ja Finnderbyn PM-kisat jäävät hänelta valitettavasti väliin. Tällä hetkellä tilanne EM-kilpailujen osalta näyttää suomalaisittain erittäin valoisalta. Meillä on jo neljä ratsastajaa (Emma Kanerva, Stella Hagelstam, Alexandra Malmström ja Mikaela Lindh), joilla on kilpailuihin tarvittavat kvaalit kasassa ja yhdellä ratsastajalla vieläpä kahdella hevosella. Jos ja toivottavasti kun Stegarskin saa vielä toisen kvaalin itselleen, tulee joukkuepaikasta pitkästä aikaa kilpailua ratsukoiden kesken.

Sunnuntaina ratsastetut Grand Prix Specialin ja Grand Prix Kürin vei nimiinsä jo molemmat karsintaluokat voittanut Iso-Britannian Laura Bechtolsheimer. GP Specialissa ratsuna oli hänen ykköshevosensa Mistral Hojris (tulos 81,583%) ja GP Kürissä Andretti H (74,383%).

Uutinen SRL:n sivulla