maanantai 30. toukokuuta 2011

Kasvattajapäivien tuloksia

Ypäjällä nähtiin viikonloppuna yli 80 tulevaa ratsuhevosta, kun 1-3-vuotiaat tammat ja ruunat sekä 1-2-vuotiaat oriit olivat näytillä vuoden suurimassa lämminveristen ratsuhevosten näyttelytapahtumassa. Lauantaina nähtiin 43 tammaa ja sunnuntaina 41 oria ja ruunaa.

Tuomariston linja oli tänä vuonna tiukka. Sekä vuonna 2009 että 2010 noin 20 prosenttia osallistujista on saanut I palkinnon eli vähintään 40 pistettä. Tänä vuonna I palkintoon oikeuttavan pistemäärän sai vain alle 10 prosenttia esitetyistä varsoista. Näyttelyn parhaat pisteet olivat tänä vuonna 41, kun viime vuonna eniten pisteitä saanut varsa sai peräti 44 pistettä. Kysessä oli sekä viime että tänä vuonna sama tamma, nyt 2-vuotias Fée Clochette Carrus (FWB, San Amour - Davignon II, pisteet 9-8-8-8-8), jonka kasvattaja ja omistaja on Mty Niiranen Helena & Jukka. Paras 1-vuotias tammavarsa oli tällä kertaa estesukuinen Del-Calazia (FWB, Calazio - Acapulco BRD, kasv. & om. DEL-palvelut) pistein 9-8-7-8-8=40. Kolmivuotiaiden tammojen parhaana palkittiin Saraya (FWB, Sir Donnerhall - Quo Vadis, kasv. & om. Anu Sironen), joka sai pisteet 8-7-8-8-9=40. Saraya sai myös yhdet näyttelyn parhaista liikepisteistä (käynti 8, ravi 9).

Yksivuotiaiden oriiden paras oli Wallstreet Brown Velvet (FWB, Pin Rock's Black Velvet - Paco Rabanne, kasv. & om. Kristina Niemelä). Ori sai pisteet 8-7-8-8-9=40 jakaen näin tamma Sarayan kanssa samat liikepisteet. Kolmas varsa, joka sai liikkeistään 8 ja 9, oli niin ikään 1-vuotias ori Uno Prefetto (FWB, Scolari - Natiello xx). Paras 2-vuotias ori oli Quartus (OLD, Quaterback - Negro, kasv. Tuula Heltimoinen, om. Lassi Lehmusto & Juha Lundström & Kaisa Väistö) pistein 9-8-8-7-8=40. 2- ja 3-vuotiaista ruunista parhaat pisteet sai 3-vuotias Dance con Bube Carrus (HAN, Contendros Bube - Wolkentanz, kasv. & om. Mty Niiranen Helena & Jukka) pisteillä 7-7-8-8-7=37.

Muut I palkinnon saaneet varsat:
Kyrö Catleya 98788=40 (s.2010, FWB, Pin Rock's Black Velvet - Wolkenstein II, kasv. & om. Siiri Kyrö
Bijou Carrus 98788=40 (s. 2010, HAN, Fidertanz - De Niro, kasv. & om. Mty Niiranen Helena & Jukka)
Wendy Carrus 97888=40 (s. 2010, HAN, San Amour - Davignon II, kasv. & om. Mty Niiranen Helena & Jukka)

BIS-kehä oli tänä vuonna tammojen juhlaa. Näyttelyn BIS-voittajaksi valittiin tamma Del-Calazia, jonka kasvattaja ja omistaja DEL-palvelut palkittiin näyttelyn parhaana kasvattajana. BIS II oli tamma Fée Clochette Carrus ja BIS III tamma Saraya. Parhaan esittäjän palkinnon sai viime vuosina niin kasvattaja- kuin oripäivienkin vakioesittäjänä nähty Ville Pöyri.

Suurin osa esitetyistä varsoista oli koulusukuisia ja edusti FWB-kantakirjaa. Pääosa varsojen isäoriista oli ulkomailla asuvia. Huomioitavaa oli, että enemmistö vähintään 8 pistettä sekä käynnistä että ravista saaneista varsoista oli Sandro Hitin pojista tai pojanpojista. Toisaalta tämä johtunee ainakin osittain siitä, että S-linjaisia varsoja oli näytillä suhteellisen paljon. Tyypistään useat varsat olivat saaneet vähintään 8 pistettä. Sen sijaan 8 oli harvinainen pistemäärä jalka-asennoista. Neljästä esitetystä Pin Rock's Black Velvetin jälkeläisestä kaksi sai I palkinnon liikepisteiden ollessa molemmilla hyvät. Muista Suomessa tällä hetkellä vaikuttavista kouluoriista Fiance Noirin jälkeläisillä tyyppipisteet olivat melko hyvät, kolmella neljästä 8, sen sijaan jalkapisteet olivat kautta linjan heikommat. Don Laurien jälkeläinen sai sekä tyypistään että ravistaan 8. Yhdellä näytillä olleella Fernetin jälkeläisellä puolestaan oli huonohko rakenne mutta hyvät liikkeet. Duendecillo P:n jälkeläisellä pisteet menivät toisin päin, eli rakennepisteet olivat hyvät kun taas liikepisteet olivat heikommat.

Kasvattajapäivien arvostelulautakuntaan kuuluivat tänä vuonna Anna Pajanen, Maria Möller, Annu Stenqvist ja Tuula Pyöriä.

Tammojen tulokset
Ruunien ja oriiden tulokset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti