sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Eevamaria Porthan-Broddell uusi seniorien mestaruutensa, muut kultamitalit Tallbergille, Miettiselle ja Packalénille

Eevamaria Porthan-Broddell ratsasti tänään toista kerta peräkkäin senioreiden Suomen mestaruuteen konkariratsullaan, jo 19-vuotiaalla Solos Lacanilla. Porthan-Broddell voitti molemmat osakilpailut. Tämänpäiväisessä kür-finaalissa prosentit olivat peräti 73,250. Ratsukon uusi kür sisälsi paljon haastellisia elementtejä ja se huipentui viimeisellä pituushalkaisijalla ratsastettuihin vaihtoihin jokaisella askeleella, ohjat yhdessä kädessä. "Olen vähän uhkarohkea ihminen. Aihe ja koreografia uuteen vapaaohjelmaan syntyi viime vuonna, ja musiikin saimme kasaan nyt parin viikon aikana. Aika monella on sama teema läpi musiikin, ja dramaattista elokuvamusiikkia käytetään paljon. Halusin tehdä vähän jotakin erilaisia. Tässä ohjelmassa joka kappaleella on minulle joku merkitys ja tunnetila, johon voi heittäytyä", tuore mestari kertoi. Solos Lacan liikkui erittäin energisesti ja suoriutui hyvin teknisesti vaativasta ohjelmasta. Kohokohtia olivat laukanvaihtosarjan lisäksi mm. näyttävä passaget ja hyvät piruetit. Hopeamitali meni niin ikään viime vuoden hopeamitalisteille Elisabet Ehrnroothille ja Wizard II:lle. Kärkikaksikko oli selvästi omalla tasollaan, sillä myös Ehrnrooth sai kürissä yli 70 prosentin tuloksen (71,050 %). Kira Kanerva otti ensimmäisen mitalinsa senioreissa ratsastettuaan pronssille hevosellaan Dorazio. Hän on aiemmin sijoittunut useamman kerran neljänneksi. Senioreiden kür-finaalissa nähtiin vain neljä ratsukkoa, sillä loput kolme ratsukkoa eivät saavuttaneet eilisessä ensimmäisessä osakilpailussa jatkoon vaadittavaa 60 prosentin tulosta.

Nuorten mestaruuden vei nimiinsä Anna Tallberg ratsullaan Fernet D. Ratsukolla on takanaan vain kolmen kuukauden yhteistyö ja Tallberg itse on ollut poissa kisaradoilta kaksi vuotta. "Olen todella tyytyväinen, ja tällainen saavutus antaa lisää intoa treenaamiseen. Olen laittanut tähän niin paljon aikaa, ratsastanut, harjoitellut ja yrittänyt saada kiinni sen puolitoista vuotta, kun minulla ei ole ollut hevosta. On hienoa tulla takaisin kisaradoille ja tällaisella tuloksella!", hän iloitsi. Hopeaa otti Merita Kelo Saluutilla ja pronssia Tanskasta SM-kisoihin piipahtanut Terhi Lehtimäki Wilma II:lla.

Ponien ja junioreiden mestaruudet ratkaistiin jo eilen. Junioreiden mestariksi ratsasti Miika Miettinen tammalla Antika. "Raviosuutemme oli paras tähän asti, mutta laukassa oli pientä haparointia. Antika hätääntyy siinä helposti, mutta tänään se pysyi hyvin housuissaan", kertoi viimeistä kauttaan junioreissa kilpaileva Miettinen. Hopeamitali meni Janni Martikaiselle ja Leonora Egille. Pronssisen mitalin sai ensimmäisen osakilpailun kuudennelta sijalta kolmanneksi noussut Karoliina Vuojolainen Suriano N.R.:llä.

Kaksoisjohtoa poneissa ensimmäisen osakilpailun jälkeen pitänyt Mea Packalén valitsi küriin ykköstilalla olleen V.K. Nestorin ja piti asemansa ottaen ponien SM-kultaa. "Nestor on tasainen ja luotettava sekä myös herkkä ja kuuliainen, se aina yrittää ihan kaikkensa. Se tuntui tänään niin hyvälle jo verkassa, ettei radalla jännittänyt yhtään. Olin itse vähän myöhässä laukkaohjelmassa, mutta muuten suoritus osui aika hyvin musiikkiin", Packalén kertasi tunnelmiaan. Hopea- ja pronssimitalit menivät Emmi Lipposelle ja Pin Rock's Cotton Candylle sekä Olivia Vliekille ja Diendonnélle.

Tulokset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti