lauantai 30. toukokuuta 2015

CDI5* Aachen: Stegars uusilla säädöillä 11. Grand Prix'ssa

Terhi Stegars kilpaili tänään oriillaan Axis TSF ensimmäistä kertaa ulkoradalla sitten viime vuoden MM-kisojen. Kisapaikkana oli Aachen, jossa järjestetään tänä vuonna EM-kilpailut. Stegarsin mukaan kyseessä olikin tavallaan testirata ajatellen sitä, miten valmistautumista kohti EM-kisoja tulee jatkaa. Stegars on tehnyt muutoksia ratsastukseensa saatuaan Wolrd Cupin finaalissa Las Vegasissa huhtikuussa ahaa-elämyksen. Nyt hän halusi tuoda radalle samoja asioita kuin harjoituksissa ja myös testata säätöjä.

Syyksi muutokseen Stegars mainitsee sen, että jos ei koskaan muuta mitään, ei voi myöskään toivoa suurempia edistysaskeleita. "Olen virittänyt Axista vähemmän ja hakenut enemmän rentoutta. Jännitys pitää saada sisäiseksi jäntevyydeksi ja rentouteen myös näyttävyys päälle. Pidemmällä aikavälillä tällä treenitavalla tulee tasaisia tuloksia, ja myös liikkeet paranevat", hän kertoo.

Tuomaristo ei ollut aivan yksimielinen suomalaisratsukon suorituksesta vaan yksittäisten tuomareiden sijaluvut vaihtelivat viidennestä sijaan 18. Ratsukon lopullinen sijoitus oli 11.  ja prosentit mukiinmenevät 70,320. Stegarsin mukaan pisteet eivät olleet tänään kiinni hevosen suoriutumisesta vaan hänen omista ratkaisuistaan. Hän kuitenkin tähdensi, että tulos oli ihan hyvä ottaen huomioon sen, että muutoksia on tehty ja joistakin osuuksista ratsukko saikin parempia pisteitä kuin ikinä aikaisemmin.

Huomenna ohjelmassa on Grand Prix Kür, jossa Stegarsin lähtöaika on Suomen aikaa klo 11.40.

Tulokset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti