torstai 22. toukokuuta 2014

Totilas palasi voitokkaana, Stegarsille sijoitus

Totilas ja Matthias Alexander Rath tekivät tänään voitokkaan paluun kilparadoille lähes kahden vuoden tauon jälkeen. Saksalaisratsukko osallistui Grand Prix -luokkaan Belgian Kapellenin CDI3*-kisoissa ja otti ylivoimaisen ykköstilan yli 78 prosentin tuloksella (78,680 %). Suorituksessa näkyi jonkin verran todennäköisesti pitkän tauona jälkeensä jättämää epävarmuuttaa, joka ilmeni muutamina virheinä. Totilas esitti kuitenkin totuttuun tapaan mm. ilmavaa piaffia ja passagea ja liikkui muutenkin varsin rennon näköisesti ja avoimemmassa muodossa kuin Galin ratsastamana. Saksan maajoukkuevalmentaja Monica Theodorescu oli tyytyväinen näkemäänsä. Hänen mukaansa Totilas näytti viihtyvän ja suoritus oli rento ja harmoninen. Ilmeisesti Rathin ja Totilaksen mahdollisuudet kvaalautua MM-joukkueeseen eivät ole täysin poissuljettu, jos ratsukko ehtii saamaan tarvittavat kvaalitulokset sekä tietenkin riittävän hyvät sijoitukset ansaitakseen joukkuepaikan Saksan kovien nimien joukossa.

Tehri Stegars sijoittui Axis TSF:llään mukavasti neljänneksi vaikka ratsukon prosentit 68,380 jäivätkin sen parhaasta tuloskunnosta. Emma Kanerva kilpaili Grand Prix'ssa ennakkotiedoista poiketen vain yhdellä hevosella, Lord of Lennox vF:llä. Kanervan tulos 60,960 prosenttia toi sijan 31 luokassa, johon osallistui 35 ratsukkoa.

Rathille päivä oli kaikenkaikkiaan onnistunut, sillä hän voitti myös Prix St. Georgesin. Tällä kertaa ratsuna oli jalostusori Bretton Woods ja tulos 72,368 prosenttia. Stegars jäi Dalou Shanilla harmittavasti palkintosijoilta ollen ensimmäinen ei-sijoittunut prosentein 66.

Nuorten ratsastajien ikäluokassa kilpaileva Anna-Kaija Ahava oli Rock Rumilla eilisessä nuorten ratsastajien ohjelmassa 18. Hänen tuloksensa oli 64,526 prosenttia.

Tulokset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti