sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Kyrö San Allegro Kasvattajapäivien BIS-voittaja

Siiri Kyrön kasvattama ja omistama 2-vuotias ori Kyrö San Allegro (San Amour - Wolkenstein II) palkittiin eilen pidettyjen vuoden 2014 Kasvattajapäivien BIS-voittajana. Kyrö San Allegro sai pisteet 42 (9-9-8-8-8). Siiri Kyrö kertoi olleensa yllättynyt voitosta vaikka tiesikin kasvattinsa olevan hyvä. Hän kehui oriin luonnetta ja mainitsi sen pääsevän nyt orilaitumelle, syksyllä suunnitelmissa on Kyvyt Esiin -finaali. Oriin näyttäminen ensi vuoden oripäivilläkään ei ole poissuljettu. Mielenkiintoinen yksityiskohta Kyrö San Allegron suvussa on, että sen emä Wolliday GER on samasta emästä kuin kaksi jalostusoria: Walt Disney I ja Walt Disney II. Huolimatta siitä, että Kyrö-hevoset ovat saaneet vuodesta toiseen erinomaisia pisteitä Kasvattajapäivillä, on koko Kasvattajapäivien voitto kuitenkin Kyrölle ensimmäinen.

Kyrö San Allegron lisäksi BIS-kehässä oli kaksi tammaa, 1-vuotias De La Nicorette (L'Espoir - Roi du Ballet) ja 3-vuotias L'amoor Apre's (Fürstenball -Natiello xx). Kai Bogdanoffin kasvattama ja omistama L'amor Apre's valittiin BIS II:ksi. Tamman pisteet olivat 41 (9-9-7-8-8). BIS III -palkitun De La Nicoretten kasvattaja-omistaja on Christina Furuhjelm. Jo useammassa polvessa emän puolelta FWB-kasvatusta edustava tamma sai myös pisteet 41 (9-8-7-8-9).

Tuomarina toimineiden Anna Pajasen ja Annu Stenqvistin mukaan taso oli kokonaisuudessaan hyvä.  Yksivuotiaissa ykkösellä palkittiin viisi varsaa, 2-vuotiaissa kolme ja 3-vuotiaissa kaksi.

Siiri Kyrö palkittiin Kasvattajapäivien parhaana kasvattajana. Julia Meller puolestaan pokkasi Parhaan esittäjän tittelin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti