torstai 15. toukokuuta 2014

Esperado Cup Finland - Uusi aluetason kilpailusarja

Aluetasolla järjestetään tällä kaudella uusi kouluratsastuksen kilpailusarja, Esperado Cup Finland. Kyseessä on Helppo A -tasoinen kisa, jossa järjestetään toukokuun aikana viisi karsintakilpailua eri puolilla Suomea ja jokaisen karsintakisan viisi parasta ratsukkoa saa osallistumisoikeuden heinäkuussa Lappeenrannassa järjestettävään finaaliin. Finaalissa jaossa on yli 1000 euroa palkintorahaa. 

Esperado Cup Finlandin taustalla ovat saksalainen ratsastusvaate- ja ratsastustarvikevalmistaja Esperado, merkin suomalainen maahantuoja Competition Wear Oy sekä helsinkiläinen ratsastustarvikeliike Horse & Hound Oy. Idea Cup-kisaan on lähtöisin Hollannista, jossa Esperadon sikäläinen maahantuoja järjesti viime vuonna vastaavanlaisen kilpailusarjan. Kilpailu herätti suurta kiinnostusta ja keräsi runsaasti osallistujia.

Sekä Competition Wear Oy:n että Horse & Hound Oy:n taustalla vaikuttavan Claes Jensenin mukaan kyse on kiinnostavasta konseptista. Horse & Hound Oy on viime vuosina sponsoroinut esteratsastuksessa nuorten hevosten kilpailusarjaa, joten nyt oli aika panostaa kouluratsastukseen, mikä on luontevaa myös siksi, että Esperadon perustajat ovat itse kouluratsastustaustaisia. Aluetasolla kisa haluttiin järjestää siksi, että kansallisella tasolla kilpailijoille on tarjolla useitakin sarjoja, aluetasolla taas ei.

Järjestäjät niin karsintakilpailuille kuin finaalillekin löytyivät helposti. Karsintakisat järjestetään viidellä paikkakunnalla, viidellä eri alueella. Finaali saa arvoisensa ympäristön jo perinteeksi muodostuneiden Lappeenrannan kansallisten kisojen yhteydessä heinäkuussa.

”Toivomme saavamme mukaan kilpailuun mahdollisimman paljon osallistujia. Rajaamalla osallistumisoikeuden kaikille kansallisissa Vaativa B -luokissa sijoittumattomille olemme halunneet antaa mahdollisimman monelle tilaisuuden kilpailla finaalipaikasta. Uskomme, että finaalin yhteensä yli 1000 euron rahapalkinnot houkuttelevat ratsastajia mukaan kisaan”, toteaa Jensen. ”Jos kilpailulle vaikuttaa olevan kysyntää, saattaa se saada jatkoa ensi vuonna”, hän jatkaa.

Ensimmäinen karsintakisa on jo pidetty. Se järjestettiin Pohjanmaalla Mustasaaressa. Esperado Cup -luokka keräsi päivän suurimman osallistujamäärän, 33 ratsukkoa. Kiinnostusta näyttää olevan myös muilla alueilla, sillä esimerkiksi reilun viikon päästä järjestettävään toiseen karsintakilpailuun Helsingissä osallistujia olisi ollut niin paljon, että luokka jouduttiin rajaamaan 80:lle ensimmäiseksi ilmoittautuneelle.

Lisätietoja Esperado Cupista ja mm. karsintojen tulokset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti