tiistai 20. toukokuuta 2014

Suomi tähtää Ranskan MM-kisoihin peräti kuudessa lajissa

Ratsastuksen kansainvälisellä arvokisatasolla kauden tärkeimmäksi nousee kahdeksan lajin MM-kilpailut, jotka käydään kahden viikon aikana Caenissa, Ranskassa elo-syyskuun vaihteessa.

"Kyseessä on kaikilla mittareilla mittava satsaus. MM-kisoihin lähdetään parhaimmillaan jopa neljällä kokonaisella joukkueella, eli este-, koulu- ja vammaisratsastuksessa sekä lännenratsastuksen reiningissä. Lisäksi kenttä- ja matkaratsastukseen tähtää mukaan kaksi ratsastajaa kumpaankin", sanoo Suomen Ratsastajainliiton urheilujohtaja Aki Ylänne.

"Jos päästään kilpailemaan kärjellä, on olemassa menestysodotuksia. Ehdolla on myös kokemattomampia urheilijoita, joiden kohdalla tulostavoite on alempi ja tavoitteena enemmänkin arvokisakokemus tulevaisuutta ajatellen", hän jatkaa.

Kouluratsastajien tämän hetken vahvimmat nimet ovat Terhi Stegars ja Axis TSF, maailmanlistalla sijalla 40 sekä olympiaratsukko Mikaela Lindh ja Skovlunds Más Guapo, maailmanlistalla 53. tilalla talven kisatauon jälkeen.

Olympiaratsastaja Emma Kanervan Sini Spirit on siirtynyt nuoren saksalaisratsastajan opetusmestariksi. Kanerva kilpailee näillä näkymin työnantajansa Hubertus Schmidtin tallin kolmella kansainvälisen tason GP-hevosella, joista kahdella hän on ylittänyt MM-karsintarajan kertaalleen. Ensi viikonloppuna on ensimmäinen koitos edessä ratsulla Lord Of Lennox Vf. Vielä ei ole varmaa, ovatko hevoset hänen käytössään MM-kilpailuja ajatellen.

Kaksinkertaisella, hallitsevalla Suomen mestarilla, Stella Hagelstamilla, on MM-kvaalit eli 64 prosenttia koossa tammalla Soraya II ja orilla Chopin, mutta jälkimmäisellä hän ei ole ylittänyt vielä Ratsastajainliiton asettamaa osallistumisrajaa, mikä on nostettu 66 prosenttiin. Sama pätee Alexandra Malmströmiin hevosella MD Waterford II.

Yksi kansainvälinen karsintatulos vaaditusta kahdesta on tällä hetkellä ratsukoilla Linnea Grünn - Niklas sekä Johanna Heikkilä - Adonna.

Vammaisratsastajissa paralympiamitalisti Katja Karjalainen tähtää MM-kisoihin uudella hevosellaan Woikoski Double U, mahdollisia lähtijöitä hänen lisäkseen ovat Jaana Kivimäki ja Mari Lehtikunnas.

MM-kisat järjestetään Ranskan Caenissa 23.8.-7.9.2014.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti