keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Kohu Helgstrandin ympärille ei ota laantuakseen, tällä kertaa otsikoissa petos

Tanskalaisen Andreas Helgstrandin ympärillä kuohuu edelleen. Muutaman viikon takaiset otsikot hevosen huonosta kohtelusta ovat saaneet seurakseen syytöksen petoksesta. Tanskalainen hevoskauppias Jens Erik Markussen syyttää Helgstrandia petoksesta keväällä 2012 tehdyssä hevoskaupassa.

Markussen, Helgstrand ja kolmas henkilö omistivat yhdessä hevosen nimeltä Casio. Markussenin mukaan kolmikolla oli kirjallinen sopimus siitä, että ennen hevosen myyntiä kaikkien kolmen tulee hyväksyä myyntihinta. Näin ei kuitenkaan tapahtunut vaan Helgstrand ja kolmas osapuoli myivät hevosen ja ilmoittivat asiasta vasta jälkikäteen Markussenille, joka joutui hyväksymään myyntihinnaksi kerrotun 3,6 miljoonaa Tanskan kruunua (n. 480 000 euroa). Pitkän kokemuksen omaavana hevoskauppiaana Markussen ei pitänyt hintaa uskottavana vaan alkois selvittää asiaa ja sai tietää, että hevosesta olikin maksettu 4,8 miljoonaa kruunua (n. 640 000 euroa). Näin ollen hän syyttää Helgstrandia 120 000 euron pimittämisestä myynnin yhteydessä.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Helgstrand on vastaavanlaisen syytöksen kohteena. Reilu vuosi sitten hän myi osittain omistamansa UNO Donna Uniquen, mutta kertoi hevosen toiselle omistajalle myyntihinnaksi 1,8 miljoonaa euroa todellisen 2,7 miljoonan euron sijaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti