torstai 8. joulukuuta 2011

Kouluratsastaja Mikaela Lindh kiinni Lontoon paikassa olympiarankingissa

Kouluratsastaja Mikaela Lindh nousi marraskuun loppuun päivätyllä kansainvälisen ratsastajainliiton, FEI:n, maailmanlistalla 35. sijalle ratsulla Skovlund´s Más Guapo. Samalla hän on edennyt SRL:n laskelmien mukaan henkilökohtaisen olympiarankingin kymmenennelle sijalle, mikä tarkoittaisi Suomelle yhtä paikkaa.

"Hyvä tulos Tukholman maailmancupissa nosti Lindhin muutaman sijan ylös rankingissa ja Lindh on nyt kiinni olympiapaikassa. Paikan varmistamiseksi hän tarvitsisi vielä muutaman yli 70 prosentin tuloksen GP:stä tai yli 75 prosentin tuloksen vapaaohjelmasta", Ratsastajainliiton urheilujohtaja Aki Ylänne toteaa.

Yksittäisurheilijoille jaetaan ensin maanosakohtaiset paikat, joita on seitsemän. Pohjois-Euroopan alueella Siril Helljesen on johdossa ja Lindh toisena. Maanosapaikkojen jälkeen on jaossa vielä kymmenen paikkaa olympiarankingista. Niistä kilpailevat kaikkien maanosien ratsastajat ja huomioon otetaan kahdeksan parasta tulosta. Ranking sulkeutuu maaliskuun ensimmäisenä päivänä.

Laskelmia tehtäessä pitää ottaa huomioon, että olympiarankingissa ovat listattuina myös joukkuepaikan saaneiden maiden ratsastajat. Jokainen joukkuemaa voi saada lisäksi yhden rankingissa korkealle sijoittuneen ratsastajan mukaan kolmihenkisen joukkueensa ohelle.

Terhi Stegars on oriilla Axis TSF olympialistalla noin sijalla 42.

"Emma Kanerva mahtuisi myös kärkilistalle, mutta hän ei omaa vielä kahdeksaa rankingtulosta, mikä näkyy laskelmissa", Ylänne näkee. "Maaliskuun alkuun on aikaa, ja kaikilla olympiaehdokkaillamme on tavoitteena kilpailla sitä ennen hyviä tuloksia kansainvälisissä rankingkilpailuissa", hän jatkaa.

Maailmanlistat
Olympiarankingit (HUOM! Listoilla mukana myös joukkuepaikan saaneiden maiden ratsastajat)

Tiedote: SRL

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti