lauantai 17. joulukuuta 2011

Isabell Werth puhuu turvakypärän käytön puolesta

Yksi menestyneimmistä kouluratsastajista, Saksan Isabell Werth otti tänään kantaa turvakypärän käyttöön, kun hän ratsasti Frankfurtissa Nürnberger Burgpokal -finaalin osakilpailun kultainen turvakypärä päässään. Werth kertoi pitävänsä yhtenä velvollisuutenaan urheilijana, äitinä ja työnantajana onnettomuuksien ehkäisyn. Saksalainen turvakypäriä valmistava Uvex on valikoitunut Werthin kypäräntoimittajaksi, jonka kanssa ratsastaja on solminut pitkäaikaisen yhteistyösopimuksen. Werth kilpaili tänään Prix St. Georges -luokassa 7-vuotiaalla oriilla Flatley (Fürst Piccolo - Ehrensold) sijoittuen toiseksi. Werth osallistuu huomenna World Cup -karsintaluokkaan Don Johnsonilla. Onkin mielenkiintoista, nähdäänkö Werthin päässä tuolloinkin erityisesti häntä varten tuunattu turvakypärä.

Werthin mukaan kypärän käyttö kouluratsastuksessa on edelleen lähes tabu. Onneksi asia on kuitenkin herättänyt yhä enenevissä määrin huomiota. Joidenkin maiden kansalliset liitot ovat jo tiukentaneet sääntöjä turvakypärän käytön suhteen. Myös FEI:n säännöt muutuvat niin, että sekä 6-vuotiaiden ja nuorempien hevosten ratsastajien että alle 18-vuotiaiden ratsastajien tulee jatkossa käyttää aina kypärää kilpailuissa.

Myös muunmuassa eri kantakirjojen piirissä kypäränkäyttösäännöksiä on tiukennettu. Esimerkiksi Westfalenin ja Hannoverin huutokaupoissa on astunut tämän vuoden kuluessa käytäntö, jonka mukaan hevosia esittävien ratsastajien tulee käyttää kypärää. Tämän säännön toimivuus on jo tullut testattua käytännössä, kun yksi Hannover Verbandin työntekijöistä putosi huutokauppatilanteessa nuoren hevosen selästä ja loukkaantui vakavasti. Kaikeksi onneksi ratsastaja Melanie Wienandilla oli kypärä päässään, muuten onnettomuuden seuraukset olisivat voineet olla kohtalokkaat. Suomalaisomistuksessa olevaa oria London Baroniakin Saksassa ratsastanut Wienand on jo toipumassa onnettomuudesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti