sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Hevosopiston GP-hallisarjan finaalissa pääpotti Maarit Raiskiolle

Lohjalainen Maarit Raiskio ja 15-vuotias ruuna Znak veivät voiton kouluratsastuksen GP-hallisarjan finaalissa Ypäjällä tuloksella 68,775 %. Palkintona oli henkilöauto, mikä on tiettävästi suomalaisen kouluratsastuksen historian toistaiseksi arvokkain palkinto. "Olen sanaton. Yleensä tällaista lukee vain lehdistä, että joku voittaa jotain näin suurta. Ehkä minä huomenna jo uskon tämän", hymyili Maarit Raiskio kisan jälkeen."Volkswagen taisi tulla ohjelman yleisharmoniasta. Tunnemme hevosen kanssa toisemme perin pohjin, se on ollut minulla 5-vuotiaasta. Znakilla oli ongelma, mutta se kuntoutuu hyvin ja vahvistuu koko ajan. Olemme kilpailleet aika vähän, ja verryttely vei vähän terää", kertoi Raiskio. Ratsastaja kertoi odottavansa, että hevonen toipuu täysin, ja sen jälkeen suuntana ovat kansainväliset kisat. "Valmentautumiseen pitää satsata. Menemme jossain vaiheessa Hubertus Schmidtille Saksaan. Tosin Hubertus ei itse vielä tiedä sitä…", tuumi Raiskio.

Stella Hagelstamin ja Soraya II:n tulos oli 66,875 % ja Kikka Suomion ja Flourianin tulos 66,825 %. "Olen kilpailuhenkinen ja aina latautunut kisoihin. Oli todella hienoa tulla, kun kisaan on satsattu niin paljon. Areena viimeisen päälle, ulkomainen tuomari, huippupalkinto…", summasi flunssaisena ratsastanut Stella Hagelstam. Soraya sai Helsinki Internationalissa lokakuussa lihasvamman, joka ei onneksi ollut paha. Tamma on toipunut hyvin ja yritti parhaansa. Passage, piaffi ja piruetit olivat tänään vahvimmat liikkeet.

Kikka Suomio ratsasti nyt ensimmäisen kautensa GP-tasolla. "Olen tyytyväinen, pystyin nyt ratsastamaan tasaisesti koko radan ja hevonen oli hyvin mukana. Tiesin koko ajan, mitä olin tekemässä ja olo oli varma. Jos vertaa siihen, miten selviydyimme alkukaudella, täytyy olla todella tyytyväinen. Ilman tätä GP-sarjaa en olisi todellakaan tässä pisteessä", nauroi Kikka Suomio. "Tänä vuonna tavoitteena oli ratsastaa kaikki mahdolliset GP-luokat Suomessa. Ensi vuoden tavoitteena on tehdä nykyistä vaikeampi Kür-ohjelma."

Entä tämän jälkeen? "Me harjoitellaan ja tullaan paremmiksi", sanoivat Suomio ja Raiskio yhteen ääneen.

Pikkufinaalin voittoon Sirpa Degerth-Káldi ja Gringo
Kouluratsastuksen ”pikkufinaalin” eli Kür Intermediate -luokan voittivat Sirpa Degerth-Kàldi ja 11-vuotias ruuna Gringo tuloksella 64,825 %. Kaikkien kolmen finalistin tulokset olivat hyvin lähellä toisiaan, joten voitto ei ollut itsestäänselvyys. Toiseksi luokassa sijoittuivat Emilia Kaikkonen ja Wettiner Prinz tuloksella 64,750 %. Komansina olivat Jeanne-Marie Törnroth-Koivuniemi ja David Cool Heart prosentein 64,625.

"Nyt tuli nappi! Olemme olleet niin monta kertaa lähellä voittoa, että tämä tuntuu todella hyvältä. Gringo jännittyy helposti kaikesta uudesta. Tänään saimme verrytellä areenalla etukäteen, mikä oli upeaa. Hevonen rentoutui. Sarjavaihdot onnistuivat, raviosuus oli letkeä, ja hevonen kantoi hyvin itsensä", iloitsee Sirpa Degerth-Káldi.

"Gringo on yritteliäs, mutta herkkä. Se on tarkka rutiineista ja poikkeamat vaikuttavat vahvasti sen mielialaan. Tämä homma ei onnistuisi ilman todella hyvää tiimiä", kiittää ratsastaja hevostenhoitajiaan.

Ratsukon tavoitteena on päästä seuraavan kauden loppupuolella kisaamaan GP-tasolla. "Hevosen ehdoilla mennään. Gringon kanssa on edettävä rauhallisesti – tullessaan minulle 7-vuotiaana se pelkäsi varjoaankin, mutta nyt menee jo hyvin", kertoo Degerth-Káldi
.
Laura Porthan ja Rosmo suomenhevosratsukoiden parhaat
Epävirallisen ”Ypäjä-hallin mestaruuden” vei Laura Porthan 9-vuotiaalla ruuna Rosmolla. Ratsukon tulos oli 69,625 %. Toiseksi luokassa sijoittuivat Kaisa Kähö ja Silvolan Elmeri tuloksella 66,475 %. Kärkikaksikko edustaa Ypäjän Ratsastajia. Luokan kolmas oli Helkky Pakarinen Arran Aleksilla, tulos 65,250 %. Luokkaan osallistui kymmenen ratsukkoa.

Tulokset

Tiedote: Hevosopisto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti