sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Lindh upeasti 6. Tukholmassa

Mikaela Lindh ja Skovlunds Más Guapo sijoittuivat lopulta hienosti kuudenneksi Tukholman Grand Prix'ssa. Luokan voittoon ratsasti isäntämaan Tinne Vilhelmson-Silfven hevosella Don Auriello. Pari voitti vain muutama viikko sitten Ruotsin mestaruuden. Pisteiden valossa luokassa ei nähty aivan huippusuorituksia voittajaratsukon tuloksen jäädessä 74,766 prosenttiin. Toiseksi sijoittui syksyn hyvässä vireessä oleva Norjan Siril Helljesen Dorinalla tuloksella 73,128. Kolmostila meni prosentein 72,128 isäntämaan Patrik Kittelille, joka on kisassa mukana ykköshevosensa Scandicin sijaan Toy Storylla. Yksi vahvimmista ennakkosuosikeista, Saksan Isabell Werth jäi hevosellaan Warum Nicht Lindhin taakse ollen luokan 7. Suomalaistuomari Maria Collianderin pisteissä Werth oli vasta sijalla 11, kun muiden tuomareiden papereissa ratsukon sijat olivat 3, 4, 5 ja 6.

Lindh oli iloinen tuloksesta ja onnellinen päivän suorituksesta. – Viime vuonna Más Guapo oli tällä areenalla aivan kauhuissaan, nyt se liikkui tyytyväisenä ja hyvällä itseluottamuksella, Lindh iloitsi. Hän aloitti ohjelman reippaasti ja sai tahtirikon ravilisäykseen. – Halusin antaa hevosen mennä reippaasti eteen jarruttamatta, ja sen täytyy myös oppia itse huolehtimaan omista jaloistaan. Ohjelman alussa on tärkeää ladata energiaa hevoseen, sillä sitä tarvitaan ohjelman edetessä vaikeimpiin liikkeisiin, kuten piaffeen ja passageen, sarjavaihtoihin ja piruetteihin, Lindh luonnehti taktiikkaansa.

- Kokonaisuus tuntui tosi hyvältä, huonosta peruutuksesta ja tahtirikosta huolimatta. Más Guapo on nyt selvästi vahvempi, se jaksaa ottaa enemmän painoa takaosalleen. Mielestäni Más Guapo on edistynyt loistavasti, kun muistelen, että se kaksi vuotta sitten ei tehnyt laukanvaihtoja lainkaan, totesi ratsastaja, jonka hevonen nyt tekee epäröimättä ja helposti 15 vaihtoa peräkkäin joka askeleessa.

Huomenna Tukholmassa ratsastetaan Grand Prix Kür, joka on samalla World Cupin toinen osakilpailu. Luokka alkaa Suomen aikaa klo 14.15 ja Lindh ratsastaa luokassa kahdeksantena klo 15.45.

Grand Prix'n tulokset
Grand Prix Kürin lähtölista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti