keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Kyra Kyrklund 60 vuotta

- Minne vuodet ovat vierineet, hämmästelee maamme menestynein ratsastaja, professori Kyra Kyrklund 60-vuotispäivänsä aattona. - Kun jatkuvasti tekee töitä nuorten ihmisten parissa, ikää ei tule ajatelleeksi, hän hymyilee.

Kyra Kyrklund syntyi 30.11.1951 Helsingissä. Ratsastuksen hän aloitti 11-vuotiaana Keskustallin Ratsastuskoulussa, ja laji vei hänet mukanaan. Hän opiskeli ratsastuksenopettajaksi Ruotsin Strömsholmassa ja valmentautui Saksassa Walter Christensenin sekä legendaarisen Herbert Rehbeinin opissa. Tämän vuoden huhtikuussa Kyrklund nimettiin Uppsalan maataloustieteiden yliopiston ratsastustaidon apulaisprofessoriksi.

Ratsastaja on nimetty kahdeksan kertaa Suomen olympiajoukkueeseen, ja hän on ratsastanut kuudesti olympia-areenalla. Tie kulki Moskovasta vuonna 1980 Pekingiin vuonna 2008. Kahdesti hän joutui jäämään pois hevosen loukkaantumisen takia.  Menestyksekkäällä urallaan hän on voittanut MM-hopeaa ja maailmancupin finaalin sekä saavuttanut lukuisia kansainvälisiä voittoja ja sijoituksia. Hän on kouluttanut toistakymmentä hevosta sekä lukuisia ratsastajia korkeimmalle Grand Prix -tasolle. 

Kyra Kyrklund on asunut puolisonsa Richard Whiten kotimaassa Iso-Britanniassa vuodesta 1999 lähtien. Heidän valmennuskeskuksessa Snowhill Farm sijaitsee Sussexin kreivikunnassa. - Mutta sydämessäni olen suomalainen, hän sanoo.

Kyrklundin panos suomalaiselle ja kansainväliselle ratsastukselle ja valmennukselle on ollut mittaamattoman arvokas. Hän kokee myös itse saaneensa paljon. - Elämä hevosten parissa on opettanut minulle paljon. Kärsivällisyyttä, uskoa itseeni ja omiin tunteisiini. Nöyryyttä ja peräänantamattomuutta – elämä jatkuu myös epäonnistumisten jälkeen. Oppilaani ovat näyttäneet minulle intohimon voiman. Sen avulla menestyy, se tuo itseluottamusta.  

- Olen ollut onnekas saadessani elää haluamaani elämää. Vuosien saatossa olen oppinut nauttimaan hetkestä. Nuorempana kunnianhimo vei minua aina eteenpäin, kilpailusta toiseen. Kilpailu-urani alussa uskoin, että jokin suuri voitto muuttaisi kaiken, mutta ei sellainen muuta mitään. Nyt olen onnellinen kun minulla on mielenkiintoinen tavoite, kun tunnen tekeväni jotain hyödyllistä.

Kansainvälisillä areenoilla Kyrklund ei ole juurikaan kilpaillut vuoden 2009 EM-kilpailujen jälkeen, jotka olivat hänen ratsunsa Maxin viimeinen kilpailu ennen hevosen eläkepäiviä. Kyrklund itse on jatkuvasti arvokilpailuissa mukana valmentajana – ja hyvinkin jatkossa myös satulassa. - Matata-ratsuni hallitsee kaikki Grand Prix -liikkeet ja se on edistynyt hurjasti, iloitsee Kyrklund. Kyrklund osti nyt 10-vuotiaan hevosen pikkuvarsana Suomesta. Hevosen isä on Matador, jolla Kyrklund voitti MM-hopeaa Tukholmassa vuonna 1990. - Ehkä löydän jonkun kivan kilpailun täällä Englannissa kevättalvella, hän suunnittelee.

Merkkipäivänään Kyrklund on matkoilla.


Tiedote: SRL

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti