maanantai 11. elokuuta 2014

NHMM 2014: Sezuan 5-vuotiaiden ykkönen, Dancer Foreverille 6-vuotiaiden kultaa

Nuorten hevosten MM-kisat olivat lopulta Tanskan ja Hollanin juhlaa, sillä 5-vuotiaiden kisassa odotettu ykkönen oli DWB-kantakirjaa edustava jalostusori Sezuan (Zack - Don Schufro) ja 6-vuotiaissa voiton vei KWPN-ori Dancer Forever (Vivaldi - Tango).

Erityisesti 5-vuotiaiden ikäluokassa taso oli kova, sillä koko viiden kärki sai yli 9 pisteen keskiarvon. Kiistaton voittaja oli kuitenkin Sezuan, jonka kokonaistulos oli 9,76. Dorothee Schneiderin ratsastama ori sai jälleen täydet 10 pistettä laukastaan ja 9,9 pistettä yleisvaikutelmasta.

Hopea meni Saksaa edustavalle westfalen-tammalle Samoura M (San Amour - Ferragamo), jota ratsasti Ann Christin Wienkamp, tuloksella 9,34. Pronssia otti finaalin parhaat ravipisteet, 10, saanut KWPN-ori Eye Catcher (Vivaldi - Partout). Oriin tulos oli 9,30 ja sitä ratsasti viikonlopun todellinen onnistuja Kirsten Brouwer.

Kuusivuotiaissa ei nähty aivan yhtä korkeita pisteitä, kultamitalin vei ainoana 9 keskiarvon (9,04) ylittänyt KWPN-kantakirjaa edustava ori Dancer Forever (Vivaldi - Tango). Viisivuotiaiden luokasta pronssimitalin nappanneen Kirsten Brouwerin ratsastaman oriin vahvin alue oli ravi, josta se sai pisteet 9,8.

Hopea meni Itävaltaa edustaneelle hannover-oriille Auheim's Del Magicolle (Dimaggio - Feinbrand) ja Stephanie Dearing. Oriin tulos oli 8,66 ja parhaat pisteet se sai laukasta, josta arvosana oli 9. Prossille kiilasi KWPN-ori Dream Boy (Vivaldi - Ferro) Gerdine Mareen ratsastamana tuloksella 8,64. Myös tämän hevosen paras osa-alue finaalissa oli laukka (9).

Kuusivuotiaissa nähtiin yksi suomalaisedustaja, SWB-ruuna Don Juan (Don Laurie - Bernstein) Maisa Torkkolan ratsastamana. Ruuna oli mukana sekä karsintaluokassa että lohdutusfinaalissa, joissa sen tulokset olivat 6,88 (6,7-6,8-7,3-6,7-6,9) ja 6,48 (6,4-6,8-7,2-5,8-6,2).

KWPN-ori Vivaldin jälkeläisten panos oli tänä vuonna erityisen vahva, sillä kuudesta mitalistista kolme oli kyseisestä oriista.

Tulokset
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti