keskiviikko 27. elokuuta 2014

MM 2014: Saksalle joukkuekultaa, Suomi 14.

Kouluratsastuksen ensimmäiset MM-mitalit olivat jaossa tänään, kun joukkuekilpailun saatiin sen toisen osuuden myötä päätökseen. Suomalaisista tänään olivat vuorossa etukäteen ajatellen vahvimmat lenkit Mikaela Lindh Skovlunds Mas Guapolla ja Terhi Stegars Axis TSF:llä. Kumpikin ratsukko teki melko varman suorituksen, mutta valitettavasti jotain jäi puuttumaan, sillä tulosten valossa kumpikaan ei yltänyt aivan parhaimmalle tasolleen. Aamupäivällä ratsastaneen Lindhin prosentit olivat 68,589, millä heltisi tuloslistalla sija 50. Stegars sai kokoon tuloksen 69,257 prosenttia, jolla hän oli kisan parhaana suomalaisena lopputuloksissa sijalla 44. 

Molemmat ratsastajat löysivät kuitenkin positiivista suorituksistaan. "Kokonaisuuteen olen tyytyväinen, mutta Axis olisi saanut olla pirteämpi. Se ei ollut tänään tarpeeksi energinen ja olisi saanut kantaa itseään paremmin. Meille tuli pieniä tahtirikkoja, ja se viime silaus jäi puuttumaan. Keskityin täysin, ratsastin jokaisen liikkeen ja pisteen mikä oli mahdollista, en nähnyt yleisöä enkä tuomareita. Saamani pisteet olivat aivan oikein, sain sen verran mitä ratsastin", totesi Stegars. 

"Masi oli tänään tosi hyvä verryttelyssä, mutta jännittyi ohjelman alussa. Se näkyi raviohjelmassa, koska Masi ei ole luonnostaan mikään liitokavio. Käyntiosuuden jälkeen se rentoutui ja laukkaosuus oli erittäin onnistunut, varma, vakaa ja se teki myös hienot laukanvaihdot, minkä lisäksi viimeinen pituushalkaisija oli tosi hyvä", kuvaili puolestaan Lindh tunnelmiaan. 

Lindhin Mas Guapo nähtiin tänään viimeistä kertaa arvokisoissa. Olympialaiset, MM-kisat sekä kahdet EM- ja PM-kisat käynyt ruuna saa jatkossa keskittyä mm. opetusmestarin tehtäviin ja maastoiluun. "Se on antanut minulle kaikkensa ja edustanut Suomea kunniakkaasti monta vuotta. Rakastan sitä hyvin paljon, ja se on antanut itsestään joka millin, mihin se pystyy. Jatkossa se saa olla oppilaitteni ja tyttäreni Idan opetusmestarina. Minusta on ihana käydä sen kanssa maastossa, ja se saa myös opettaa nuoret hevoset liikkumaan luonnossa- sillä on vielä monta tärkeää tehtävää", kertoi Lindh. 

Eevamaria Porthan-Broddellin lopullinen sijoitus oli 49. ja Stella Hagelstamin 76. Näin ollen suomalaisia kouluratsastajia ei nähdä enää Caenissa radalla. 

Joukkuekilpailun kultamitalit menivät Saksaan selvällä erolla muihin maihin, sillä henkilökohtaisissa tuloksissa viiden parhaan joukossa oli peräti kolme saksalaista. Hopea meni Iso-Britanniaan ja pronssi Hollantiin. Henkilökohtaisissa tuloksissa britti Charlotte Dujardin oli Valegrolla ylivoimainen ykkönen reilun 85 prosentin tuloksella. Saksan Isabell Werth ja Bella Rose veivät ehkä hieman yllättäenkin kakkossijan heidän maannaisensa Helen Langehanenbergin ja Damon Hillin sijoittuessa kolmanneksi. Suomen sijoitus joukkuekisassa oli 14.

Keskiviikkona ratsastetaan Grand Prix Special, johon osallistuvat GP:n 30 parasta ratsukkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti