torstai 28. elokuuta 2014

MM 2014: Dujardinille kultaa GP Specialissa

Iso-Britannian Charlotte Dujardin ja Valegro voivat jälleen lisätä yhden mestaruustittelin ansioluetteloonsa, sillä ratsukko vei eilen nimiinsä GP Specialin MM-kullan. Voittoprosentit kipusivat lopulta yli 86:n ja silti ratsukolla oli varaa pariin virheeseen. Haparoivasta siirtymisestä ensimmäiseen piaffiin sekä virheestä yhdessä vaihtosarjassa huolimatta parin suoritus oli upeaa katseltavaa saumattoman yhteistyön ja rennon ja helpon näköisen liikkumisen sekä suorittamisen ansiosta. Yleisö eli vahvasti mukana Dujardinin suorituksessa, minkä ratsastaja jälkeenpäin myönsikin hieman häiritseväksi.

Hopea ja pronssi menivät Saksaan Helen Langehanenbergin saatua toiseksi parhaat pisteet ja Kristina Sprehen napattua hieman yllättäen kolmannen sijan. Korrektisti ja erittäin kevyesti ratsastavan Langehanenbergin ja Damon Hillin yhteistyötä on aina ilo katsella. Pieni häiritsevä asia ratsukon suorituksessa eilen oli Damon Hillin suunaukominen raviohjelman aikana. Sakslaisparin prosentit olivat 84,468.

Peräti kolmen kärkipäähän veikatun hevosen jäätyä pois kilpailusta avautui Saksan Kristina Sprehelle tilaisuus mitaliin. Hän teki ilmavasti liikkuvan Desperadoksen kanssa onnistuneen ohjelman, jolla ratsukko ansaitsi tuloksen 79,762 prosenttia ja ensimmäisen henkilökohtaisen arvokisamitalin. Tämä tarkoitti sitä, että harvakseltaan tällä kaudella kilpaillut Hollannin kestomenestyjä Adelinde Cornelissen jäi pois mitalisijoilta ollen neljäs. Hollannin joukkue on tehnyt protestin Cornelissenin tuloksesta, sillä hänen loppupisteitään vähennettiin sanktiona liian myöhäisestä radalle tulosta. Vaikka protesti menisikin läpi, ei sillä kuitenkaan pitäisi olla vaikutusta sijoituksiin.

GP Special oli kokonaisuudessaa varsin tasokas. Erityisesti mieleen jäi kaksi tulevaisuuden nimeä, jotka ylittivät varmasti sekä omat että muiden odotukset jo eilisillä suorituksillaan. Toinen näistä ratsukoista oli Yhdysvaltain Laura Graves - Verdades (Florett As - Goya), joka sijoittui kahdeksanneksi tuloksella 77,157 prosenttia ollen näin maansa paras ratsukko Specialissa. Vain pykälän häntä huonommin tulosluettelossa sijoittui Hollannin Diederik van Silfhout vasta 9-vuotiaalla Arlandolla (Paddox - Mytens). Vajaan 76 prosentin tuloksellaan ratsukko oli Hollannin toiseksi paras vaikka nousi mukaan joukkueeseen vararatsukon paikalta.

GP Specialin tulokset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti