torstai 7. elokuuta 2014

NHMM 2014: Sezuan 5-vuotiaiden karsinnan ykkönen

Nuorten hevosten MM-kilpailut käynnistyivät tänään 5-vuotiaiden karsintaluokalla. Voittajaksi selviytyi Tanskaa edustava DWB-ori Sezuan (Zack - Don Schufro) ratsastajansa saksalaisen Dorothee Schneiderin kanssa. Vaikka ori ei ole tällä kaudella kilpaillut kuin kerran ennen Verdeniä, olivat odotukset sen osalta kovat. Lähes rajattomalta vaikuttavan liikekapasiteetin omaavan Sezuanin pistesaldo oli vakuuttava, 9,68. Se sai myös päivän ainoan täydet 10 pistettä laukastaan.

Toiseksi sijoittui irtonaisesti liikkunut Saksan DSP Belantis (DSP, Benetton Dream - Expo'se) Beatrice Buchvaldin ratsastamana. Ratsukon pisteet olivat 9,54 sen saatua 9,6 pistettä kaikista muista arvostelukohdista paitsi ratsastettavuudesta, josta pisteet olivat 9,3.

Vahvaa saksalaisrintamaa tuloslistan kärjessä hajotti kolmanneksi sijoittunut KWPN-ori Eye Catcher (Vivaldi - Partout), jota ratsasti Kirsten Brouwer. Oriin yhteispisteet olivat 9,52 ja paras osa-alue ravi, josta se sai 9,8 pistettä.

Päivän molemmat suomalaisratsukot selviytyivät koitoksesta kunnialla. Siiri Kyrön ratsastama Kyrö Hot Flow (Hotline - Florestan I) teki tasaisen ja siistin radan. Se sai kokonaispisteet 7,78, jotka oikeuttivat karsintaluokan 19. sijaan. Kyrö Hot Flow'n vahvin osa-alue on sen käynti, josta se sai peräti 8,8 pistettä. Laukasta pisteitä tuli 7,7, käynnistä ja ratsastettavuudesta 7,4 ja yleisvaikutelmasta 7,6.

Tamma Feé Clochette Carrus (San Amour - Davignon II) oli tänään lopputuloksissa sijalla 28. Tuija Tuomisen ratsastama tamma sai kokonaispisteet 7,18 ja ravista hienot pisteet 8,2. Käynti ja muutamat epätasaisuudet radan aikana verottivat kokonaistulosta, sillä käyntipisteet olivat vain 6,5 ja ratsastettavuuspisteet 6,8. Laukasta tamma sai arvosanan 7,4 ja yleisvaikutelmasta tasan 7.

Ruotsissa asuvan suomalaisen Yvonne Österholmin ratsastama Ruotsia edustava Quarton (SWB, Quaterback - Don Schuro) ei ollut tänään parhaimmillaan. Näyttävästi liikkuva ruuna menetti rutkasti pisteitä niskuroituaan radalla muutamaan otteseen ja jäi tuloksella 7,42 sijalle 24. Se sai kuitenkin ravista upeat 9,5 pistettä ja laukastakin 8,8.

Tämän päivän perusteella suoraan finaaliin jatkaa 12 parasta ratsukkoa. Huomenna ohjelmassa on lohdutusfinaali, josta kärkikolmikko pääsee myös mukaan finaaliin.

Suomen kolmas edustaja, 6-vuotias Don Juan (SWB, Don Laurie - Bernstein) aloittaa urakkansa huomenna. Maisa Torkkolan ratsastama ruuna starttaa Suomen aikaa klo 12.17.

Viisivuotiaiden lohdutusfinaalissa Kyrö Hot Flow on radalla klo 18 ja Feé Clochette Carrus klo 18.34.

Lähtölistat ja tulokset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti