maanantai 18. elokuuta 2014

HIHS:n viimevuotinen Knock-out-kisakonsepti kiinnostaa kansainvälisestikin

Suomalainen idea tehdä kouluratsastuksesta lyhyt, kansantajuinen kilpailumuoto, kaksintaistelu, on otettu maailmalla erinomaisesti vastaan. Helsinki International UB Horse Show´n järjestäjien oivallus sai ensi-iltansa viime vuonna UB Horse Show´ssa kansainvälisen ratsastajainliiton, FEI:n, varovaisella suostumuksella. Kilpailulle ei kuitenkaan annettu silloin virallista statusta.

Yleisö ja kilpailijat pitivät UB Horse Show´ssa kaksintaistelusta, jossa kaksi ratsukkoa esittää samanaikaisesti kouluratsastuksen vaativimpia liikkeitä, ja joista toinen valitaan tuomariston päätöksellä jatkoon. Muutamat kilpailujen järjestäjätkin ottivat uutuuden ohjelmaansa ja antoivat siitä positiivista palautetta.

Nyt myös kansainvälinen ratsastajainliitto on antanut kilpailumuodolle siunauksensa kouluratsastuskomitean puheenjohtaja Frank Kempermanin kautta: "FEI:n kouluratsastuskomitean puheenjohtajana olin erittäin tyytyväinen Helsinki UB Horse Show´n viimevuotiseen aloitteeseen, uuteen kouluratsastuksen ”knock-out”-kilpailuun. Meidän täytyy olla hyvin avoimia uusille ideoille, jotka voivat lisätä kouluratsastuksen kiinnostavuutta kilpaurheiluna."

"Tällaiset kilpailumuodot voivat auttaa ymmärtämään lajia paremmin, sillä siinä on mahdollista verrata samaan aikaan kahta ratsukkoa. Lyhyemmät suoritukset ja voittaja jatkoon, se on urheilua. Odotamme innolla tulevaa Helsinki UB Horse Show´ta ja seuraavaa kiinnostavaa Dressage Knock Outia", toteaa Frank Kemperman, joka tunnetaan hyvin myös maailman suurimman ratsastuskilpailun, CHIO Aachenin johtajana.

Tiedote: Helsinki International UB Horse Show

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti