perjantai 22. marraskuuta 2013

RJL:n hallitukseen kaksi uutta nimeä

Ratsujalostusliiton syyskokous pidettiin viime viikonloppuna Ypäjällä. Hallitukseen valittiin kaksi uutta jäsentä erovuorossa olleiden Markus Lindblomin ja Tiina Ahlqvistin tilalle. Uudet jäsenet ovat Tom Biaudet ja Noora Forstén. Biaudet'n meriitit ovat enemmän kasvatuspuolella, kun taas Forstén tunnetaan ennen muuta kilparatsastajana. Biaudet on kasvattanut hevosia vuodesta 1971 ja vuonna 1987 hän siirsi kasavatustoimintansa Ranskaan, jossa hän on toiminut mm. kasvatusyhdistyksen jäsenenä ja varsatuomarina. Hän on kasvattanut niin este-, kenttä- kuin ravihevosiakin. Forstén puolestaan kuului Suomen estemaajoukkueen vakiokalustoon useita vuosia ja on kilpaillut kansainvälisellä huipputasolla. Sen lisäksi hän on kasvattanut n. 30 varsaa ja toiminut ratsastukseen liittyvissä luottamustehtävissä kuten International Jumping Riders Clubin hallituksen jäsenenä.

Molemmat uudet nimet näkevät keskeisenä asiana suomalaisessa ratsukasvatuksessa entistä tiiviimmän yhteistyön kasvattajien ja ratsastajien välillä. Lisäksi huipputason ratsastajat tulisi saada kiinnostumaan FWB-hevosista. Tämä on myös yksi RJL:n ensi kauden päämääristä. Muita tavoitteita ovat mm. Breeders' Prizen osallistujamäärän kasvattaminen ja FWB-hevosten menestyksellinen osallistuminen NHMM-kisoihin niin koulu-, este- kuin kenttäratsastuksessakin.

Lisäksi tarkoitus on lisätä laadukaan FWB-hevoskasvatuksen ja tiedotuksen määrää sekä nostaa suoritustasoa. Samalla tavoitteena on aktivoida jäseniä vaikuttamaan ja lisätä jäsenille suunnatun koulutuksen määrää. RJL pyrkii myös ottamaan yhä vahvemman roolin jalostuksen suunnan ohjaamisessa RPVK-, ori-, tamma- ja varsalautakunnan sekä jalostuslautakuntien toiminnan kautta.

Jo pitkään hallituksen puheenjohtajana toiminut Håkan Wahlman valittiin yksimielisesti jatkamaan tehtävässä seuraavan kolmivuotiskauden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti