maanantai 11. marraskuuta 2013

Alustava astutustilasto julki - Don Larino kärjessä

Hippos on julkaissut ratsuhevosen tämän kauden alustavan astutustilaston. Astutusten määrä on laskussa ja vähennystä viime vuoteen on 16,5 prosenttia. Lämminverisiä ratsuhevostammoja astutettiin Suomessa kaudella 2013 yhteensä 506 kappaletta. Suomessa vaikuttaneiden oriiden osuus astutuksista oli reilu puolet eli 58,5 prosenttia.

Ratsuoriiden ykkönen oli Satu ja Tuomas Juurisen omistama, Suomessa ensimmäistä kauttaan vaikuttanut oldenburg-ori Don Larino. Se sai 43 tammaa. Tilaston kakkonen oli esteori Cagliostro (HOLST) 37 tammalla. Kolmannelle paikalle ylsi FWB-ori Pin Rock's Black Velvet, jolla astutuksia oli 32. Koulusukuisista oriista kolmanneksi paras oli vasta 3-vuotias hannover-ori Floris Crusador, joka valitettavasti jouduttiin ruunaamaan äskettäin. Sille astutuksia kertyi 27.

Ulkomailla olevista kouluoriista Suomessa on tällä kaudella käytetty eniten Bretton Woodsia (11 tammaa, Johnson - De Niro), toisiksi eniten Dancianoa (10 tammaa, Dancier - Rotspon) ja kolmanneksi eniten San Amouria (8 tammaa, Sandro Hit - Plaisir d´Amour). Muiden käytettyjen oriiden joukossa olivat mm. tanskalainen liikeihme Sezuan, Saksassa viime aikoina erinomaista jälkeä jättänyt Fürstenball, syyskuussa lopetettu Don Romantic sekä yhden tamman saaneet Ampere, joka oli tällä kaudella kouluoriiden tilastoykkönen Ruotsissa, vanha konkari Sandro Hit ja jo edesmennyt Matador II.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti