keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Olympiakomitealta 45 000 euroa ratsastukselle

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö on jakanut vuoden 2014 valmennustukea kesäyksilölajeille. Tuen painopiste on Rion vuoden 2016 olympialaisiin valmistautumisessa. Ratsastukselle tukea myönnettiin 45 000 euroa, josta 15 000 eur ratsastuksen olympialajeille ja 30 000 eur paralympialajeille eli käytännössä vammaisratsastukselle. 

Vammaisratsastuksen saama summa jakautuu niin, että 25 000 euron yksilötuki suunnataan Katja Karjalaisen ja Jaana Kivimäen liittojohtoiseen valmennustoimintaan ja 5000 euron lajituki valmennus- ja asiantuntijatoiminnan tehostamiseen. Ratsastuksen olympialajien 15 000 euron suuruinen lajituki puolestaan kohdennetaan asiantuntijatoiminnan tehostamiseen.

Tukia jaettiin kolmessa kategoriassa: 1) lajit, joissa on potentiaalisia Rion olympialaisten tai paralympialaisten mitalisteja ja jotka täyttävät kansainväliseen menestykseen tähtäävän huippu-urheilutoiminnan kriteerit, 2) lajit, joissa on potentiaalisia Rion pistesijaurheilijoita, yksittäinen mitaliurheilija tai ei-olympialajien MM-mitalitason urheilijoita ja 3) urheilijat, joilla on menestyspotentiaalia tulevissa lajin arvokisoissa, mutta lajin muu huippu-urheilutoiminta on kehittymässä tai vähäistä. Valmennustukivalmistelussa on urheilijoiden ohella arvioitu kokonaisvaltaisesti lajien huippu-urheilutoimintaa

Urheilija- ja lajikohtaisesti rakennetun tukijärjestelmän tavoitteena on mahdollistaa ammattimainen valmentautuminen, motivoida urheilijaa ja hänen valmennustiimiään sekä parantaa huippu-urheilun toimintaedellytyksiä kohti parempaa kansainvälistä menestystä.

Kesäyksilölajien valmennustukia jaetaan vuodelle 2014 olympia- ja ei –olympialajeissa 2 284 000 euroa ja paralympialajeissa 404 000 euroa. Tuen piirissä on noin 150 olympia- ja ei-olympialajien sekä noin 20 paralympialajien yksilöurheilijaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti