sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Katja Karjalaisella kolmen voiton viikonloppu Belgiassa

Mäntsäläläinen Katja Karjalainen, 48, ja 14-vuotias tamma Rosie antoivat vahvan näytön kisakunnostaan Belgian Moorselessa tänä viikonloppuna. Lontoon paralympialaisiin valmistautuva ratsukko voitti kaikki kolme osallistumaansa luokkaa vammaisratsastuksen kansainvälisissä kilpailuissa. Sunnuntaina Karjalainen vei vapaaohjelman voiton hienolla tuloksella 72,739 prosenttia maksimipisteistä. Samoilla prosenttiluvuilla ratsukko on voittanut MM-pronssia vuonna 2010 ja PM-hopeaa viime kesänä.

- Tämänpäiväisessä ohjelmassa jäi vielä paljonkin parannettavaa. Yhdeltä tuomareista puuttuivat paperit, ja jouduin odottamaan pitkään maneesissa ennen suoritukseni alkua. Ravasin koko odotusajan, ja ”Elli” vähän lässähti suorituksessa, Karjalainen kertoi kisapaikalta.

Tuomarit pitivät ohjelmasta ja kaksi heistä antoi ratsukolle jopa yli 75 prosentin yhteispisteet. Joukossa oli myös yhdeksiköllä palkittuja arvostelukohtia, kuten musiikki. Vapaaohjelmaan on tehty pieni muutos, yksi käyntivoltti on muutettu vapaaksi käynniksi. Talven harjoitusohjelmaan on lisätty joka treenikerran päätteeksi rataharjoitus, mikä on tuonut ratsukolle suoritusvarmuutta.

- Uusi asia on myös se, että koska näköni on huonontunut todella paljon viime syksyn jälkeen, minulla saa olla huutaja kentän sisällä X-kirjaimen kohdalla. Se on minulle hyvä maamerkki, ja tieni ovat nyt varmoja ja päänheilutus on jäänyt pois. Aiemmin jouduin etsimään kirjaimia katseellani ja jouduin välillä hidastamaan aavistuksen. Nyt voin vain mennä posottaa.

Karjalainen ei ilmeisesti kilpaile ennen Lontoota, sillä hän jäi vuoden alussa työttömäksi, eikä budjetti riitä kuin yhteen kansainväliseen kilpailuun. Pekingin paralympialaisissa neljänneksi sijoittunut ratsastaja ei kuitenkaan ole asiasta huolestunut, sillä hänellä on toimiva valmennussuhde Tuija Tuomisen kanssa, eivätkä ratsastaja ja hevonen rutinoituneina kilpailijoina välttämättä tarvitse valmistautumiseen kilpailuja.

- Nyt toivon, että saisimme vaan rauhassa harjoitella. Tunnistan virheeni ja tiedän, että ne ovat korjattavissa tulevien kuukausien aikana. Toivon, että pysymme terveinä ja pääsemme tekemään toistoja, toistoja.

Jaana Kivimäki teki debyytin suomenhevosella Kuuakka
Lontoon paralympialaisten toinen ratsastaja Jaana Kivimäki kilpaili Belgiassa uudella ratsulla, suomenhevosella Kuuakka. Hän sai Maarit Ruokolaisen ja Heini Tykkälän omistaman tamma ratsastettavakseen puolitoistakuukautta sitten, kun hänen kisaratsunsa Grivis joutui huilimaan sairaslomalla. Ensimmäistä kertaa kansainvälisten tuomareiden edessä esiintynyt ratsukko sai tuomareilta positiivisen vastaanoton.

- Vähän jännitti etukäteen, mitä tuomarit sanovat suomenhevosesta. Tuntuu, että Kuuakka on Lontoota ajatellen ihan mahdollinen hevonen, jos Grivis ei pääse. Hevosella on hieno käynti, siitä se sai kasia ja ysiä. Ravi on vähän ahdasta, eikä kokoamisaste ole vielä kansainvälistä tasoa, perjantaina sijoituksen ratsastanut Kivimäki kertoi.

Ratsukon ensimmäisessä yhteisessä vapaaohjelmassa ratsukko ajautui vähän musiikin edelle, mutta suoriutui muuten kunnialla. Tulos oli 65,75 prosenttia ja sijoitus seitsemäs.

III-ryhmässä kilpaileva Johanna Lindblad ja suomenhevonen Kain Aapeli olivat lohdutusfinaalissa kolmas tuloksella 63,55 prosenttia.

- Johanna teki ihan kelpo suorituksen. Kolmosryhmä ratsasti ulkona, jossa oli kauhea tuuli. Ratsukko on vielä kansainvälisesti kokematon, joten odotukset eivät olleetkaan kärkisijoissa. Johanna jätti kilpailussa taakseen monta kokenutta ratsukkoa, kertoi joukkueenjohtaja Arto-Pekka Heino.

Tiedote: SRL

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti