lauantai 28. huhtikuuta 2012

CDI4* Hagen: Kanerva hienosti seitsemäs kovassa seurassa

Emma Kanerva ratsasti Sini Spiritillä lauantaina Hagenissa aivan uudet lukemat ohjelmassa Grand Prix. Tulostauluun kirjattiin 73.255 prosenttia maksimipisteistä, mikä on selkeä harppaus ratsukon tähän asti kovimpaan tulokseen samassa ohjelmassa Rotterdamin EM-kilpailuissa viime elokuussa (70.198 %). 

- Alkuun mietin, kun ratsastajat alkoivat ylittää 70 prosenttia, että siihen on vähintään päästävä, jos haluaa jatkoon. Aivan ihanaa että se onnistui. Meillä meni laukanvaihdot joka askeleessa rikki, mutta muuten se oli tosi hyvä suoritus. Olen äärimmäisen tyytyväinen, Kanerva riemuitsee.

- Olemme olleet täällä jo tiistaista asti, koska Sini Spiritillä on takana pidempi kisatauko. Meillä on ollut eiliseen asti aika hankalaa, Sini oli illalla vielä tosi hermostunut ja jännittynyt, kun ratsastin sillä kovaäänisten ja valojen alla. Tänään se oli huomattavasti rauhallisempi, vaikka ympärillä oli hirveästi ihmisiä ja hälinää.

Kanerva jatkaa sunnuntain finaaliin, joka ratkaistaan Grand Prix Kürissä.

- Ei ole enää mitään menetettävää, sinne mennään esiintymään. Toivottavasti hyvä vire jatkuu. Alun perin tavoite oli päästä täällä mukaan küriin, sillä tämä on todella kovatasoinen kilpailu, Kanerva sanoo.

Voiton luokassa otti Saksan Matthias Rath kohutulla superoriilla Totilas, joka siirtyi saksalaisomistukseen Hollannin Edward Galin voitettua sillä kolme MM-kultamitalia Kentuckyssä 2010. Yhteisen sävelen löytäneen ratsukon hieno, rikkeetön suoritus palkittiin prosentein 83.809%, millä se on hyvin lähellä Galin MM-lukemia GP:ssä (84.043).

Rathin taakse joutui taipumaan Iso-Britannian Laura Bechtolsheimer, maailmanlistan kolmonen sekä kolminkertainen MM-hopeamitalisti ratsulla Mistral Hojris (82.745). Kolmanneksi ratsasti Saksan Kristina Sprehe Desperadoksella (81.809).

Neljän tähden kansainvälinen kilpailu käytiin huippuseurassa, ja Kanerva päihitti monta lajin kärkinimeä, joihin lukeutuivat mm. Saksan Isabell Werth ja Nadine Capellmann, Itävallan Victoria Max-Theurer ja Ruotsin Patrik Kittel.

Toinen suomalaisratsastaja Terhi Stegars oli kilpailussa oriilla Axis TSF 20. tilalla hyvällä tuloksella 66.894%. GP:stä jatkaa enintään viisitoista ratsukkoa sunnuntain finaaliin, joten Stegars ei ole siellä mukana.

- Emmalla oli hieno, eteenpäin menevä, sujuva ja tasainen ohjelma, missä hän otti riskejä ja myös onnistui. Terhillä oli myös hyvät piffit ja paffit sekä laukanvaihdot, mutta hänelle tuli turhia ja kalliita rikkeitä mm. ravisulkutaivutuksissa, mutta rata ei ollenkaan huono suorituksena, suomalaisia kohti Lontoota luotsaava Kyra Kyrklund kertoo paikan päältä.

Kanerva on kuudennella varasijalla Lontooseen henkilökohtaisessa olympiarankingissa. Kaikki maat ovat ilmoittaneet ottavansa vastaan saamansa maapaikat, mutta yleensä ratsukoita jää loppupelissä jonkin verran pois. Kanervan lähtö Lontooseen on edelleen mahdollisuuksien rajoissa. Mikaela Lindh on ratsastanut Suomelle yhden maapaikan.

Tiedote: SRL

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti