torstai 26. huhtikuuta 2012

DWB-ori Sezuanin isä muuttui DNA-testin myötä

Tanskan oripäivillä ihastusta herättäneen DWB-ori Sezuanin isäksi on DNA-testin jälkeen osoittautunut Blue Hors Romanovin sijaan saman siittolan toinen ori, Blue Hors Zack. Blue Hors -siittolan mukaan Sezuanin emä Don Romina siemennettiin kesäkuun 2008 alussa ensin kaksi kertaa Blue Hors Romanovilla, mutta koska tamma ei tiinehtynyt, simennettiin se vielä kesäkuun lopussa kaksi kertaa Blue Hors Zackilla. Tämän jälkeen tamma todettiin heinäkuussa tiineeksi. Epäonneksi virallisiin asiakirjoihin ei huomattu korjata oriin vaihdosta vaan siemennykset merkittiin pelkästään Romanovin nimiin.

Oriin vielä alkuvuodesta omistaneen Andreas Helgstrandin mukaan DNA-testin tulos oli täysi yllätys, mutta hänen mukaansa se ei mitenkään vähennä oriin laatua. Erikoiseksi asian tekee kuitenkin se, että Blue Horsin tiedotteen mukaan Helgstrand omisti Sezuanin emän Don Rominan silloin, kun se siemennettiin ja tamman jäätyä tyhjäksi Romanovista päätyi Helgstrand itse nimenomaan vaihtamaan oriitta Romanovista Zackiin.

Kolmevuotias Sezuan myytiin alkvuodesta ruotsalaisen Patrik Kittelin sponsoreille Arlette Jasper-Kohlille ja Edwin Kohlille. Upeasti liikkuva ori hyväksyttiin Tanskan oripäivillä maaliskuussa, mutta se ei päässyt voittajakehään OCD-löydöksen takia. Sittemmin ori on suorittanut myös 10 päivän testin menestyksekkäästi. Muutos oriin suvussa ei vaikuta sen jalostukseenkäyttöoikeuteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti