tiistai 24. tammikuuta 2012

Ratsuoripäiville ilmoitettu 22 oriitta - Ilmoittautumisaikaa jatkettu

Maaliskuun lopussa järjestettävien Ratsuoripäivien varsinaisen ilmoittautumisajan piti mennä umpeen maanantaina 23.1. Vähäisen ilmoittautuneiden määrän vuoksi ilmoittautumisaikaa on kuitenkin jatkettu ensi sunnuntaihin eli 29.1. asti. Suomen Hippoksen mukaan suorituskyvynkokeesta saatetaan joutua luopumaan, mikäli oriiden määrä jää vähäiseksi. Tällöin kantakirjaus- ja uusintatarkastustilaisuus järjestetään kuitenkin lauantaina 24.3. Vasta jatketun ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen maahantuotujen oriiden osalta ilmoittautumisaikaa on 20.2. saakka.

Ypäjälle on ilmoitettu 23.1. mennessä yhteensä 22 oriitta, joista viisi on poneja. Oriinomistajat ovat viime vuotta varovaisemmin liikkeellä, tulloin oripäiville ilmoitettiin 50 oria. Myös Ruotsissa on samanlainen ilmiö havaittavsissa, sikäläisille oripäiville ei myöksään ole toistaiseksi tullu varsinaista ryntäystä ilmoittautumisten osalta.

Puhtaasti koulusukuisia hevosia on tälle vuodelle toistaiseksi ilmoitettu kuusi:
  • Fernet 133 (OLD, s. 2003, Fürst Heinrich - Pik Labionics)
  • Painted Brown (HANN, s. 2009, Painted Black)
  • Pin Rock's Black Velvet 147 (FWB, s. 2006, Sir Donnerhall - Kennedy)
  • Quartus (OLD, s. 2009, Quaterback - Negro)
  • Rancio (FWB, s. 2008, Rosenstolz - Matador II)
  • Sir Primera Sil (FWB, s. 2009, Sir Donnerhall - Don Primero)
Näistä Fernet, jonka astutuslupa päättyi viime vuoden lopussa, on tulossa uusintatarkastukseen. Oriilla on yli 40 jälkeläistä, joista vanhimmat ovat 6-vuotiaita. Ira Ristimäen FWB-ori Pin Rock's Black Velvet hyväksyttiin 3-vuotiaana vuonna 2009 esitarkastuksessa ja se sai tuolloin yhden kauden jalostukseenkäyttöoikeuden. Seuraavana vuonna ori osallistui suorituskyvynkokeeseen, jossa se ei kuitenaan saanut hyväksyntään riittäviä pisteitä. Nyt ori on yrittämässä uudestaan suorituskyvynkokeen läpäisyä hyväksytysti. Oriilla on myöskin jo yli 40 jälkeläistä. Neljävuotias FWB-ori Rancio osallistuu niin ikään suorituskyvyn kokeeseen. Oriin on kasvattanut Tiina Fält ja se on Terhi ja Reijo Havinan omistuksessa. Se on saanut sekä 2- että 3-vuotiaana Hippoksen näyttelyssä 38 (8-8-7-7-7) pistettä.

Loput kolme oriitta ovat 3-vuotiaita ja ne osallistuvat esitarkastukseen. Tuuli Heltimoisen kasvattama Quaterbackista oleva Quartus palkittiin viime vuonna Kasvattajapäivillä 40 (9-8-8-7-8) pisteellä ja Parhaana 2-vuotiaana oriina. Quartuksen omistajia ovat Lassi Lehmusto, Juha Lundström ja Kaisa Väistö. FWB-ori Sir Primera Sil on Sanna Silvon kasvatti ja sen omistavat Anu Korppoo ja Kari Järvinen. Myöskin tämä ori sai viime vuonna Kasvattajapäivillä 40 (9-9-8-7-7) pistettä. Kolmas 3-vuotias on Anky van Grunsvenin entisen kilpakumppanin KWPN-ori Painted Blackin jälkeläinen, hannover-ori Painted Brown, jonka rekisteröinti Suomeen on vielä kesken.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti