lauantai 21. tammikuuta 2012

Suomen Hannover-yhdistyksen nuorille hevosille suunnattu projekti jatkuu

Suomen Hannover-yhdistyksen Pihatosta kilparadoille -projekti jatkuu. Viime vuonna järjestettiin ensimmäiset nuorten hevosten koulutusprojektin valmennukset ja toiminta saa jatkoa tänä vuonna. Pihatosta kilparadoille -projektin tavoitteena on luoda johdonmukainen koulutusjärjestelmä nuorille hevosille, parantaa myyntiin tulevien hevosten laatua, lisätä myyntikanavia Suomessa ja Euroopassa sekä tätä kautta lisätä hannover-kasvatuksen määrää ja taloudellista kannattavuutta.

Suomen Hannover-yhdistyksen mukaan hanke juontaa juurensa vuoteen 2003, jolloin Minna Mäenpää ja Anna Pajanen vetivät Ratsu- ja ponikasvatuksen kehittäminen -hanketta. Konkreettiseen toimintaan päästiin viime vuonna, kun Saksan Hannoveraner Verband käynnisti Pihatosta kilparadoille -projektia vastaavan hankkeen kotimaassaan.

Suomen Hannover-yhdistyksen organisoiman projektin ensimmäisessä vaiheessa järjestetään mm. valmennustapahtumia nuorten hevosten ratsuttajille ja hevosten omistajille. Lisäksi tarkoituksena on pitää myös esimerkiksi luentoja aiheeseen liittyen. Toisessa vaiheessa suunnitelmana on kouluttaa kotimaisia ratsuttajia jatkamaan projektia ainakin osittain omin voimin.

Pihatosta kilparadoille -projektin yhteistyötahona toimii Saksan Hannoveraner Verband, jonka edustaja Steffen Werner on tällä hetkellä projektin vastuuvalmentaja. Itse sekä koulu- että esteratsastuksessa kilpaillut Werner on toiminut mm. sekä ratsuttajana että valmentajana ja omaa vahvan kokemuksen nuorten hevosten kanssa työskentelystä.

Koulutustapahtumat ovat avoimia Suomen Hannover-yhdistyksen jäsenille sekä kuunteluoppilaille, jotka eivät vielä ole yhdistyksen jäseniä. Alustavasti vuodelle 2012 on suunnitteilla neljä valmennusta, joista ensimmäinen järjestetään Ypäjällä 18.-19.2. Samassa yhteydessä on myös yhdistyksen kasvattajatapaaminen, vuosikokous sekä luento.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti