keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Oldenburgin körung siirtyy syksystä kevääseen

Oldenburg-kantakirjan pääkörung pidetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa keväällä syksyn sijaan. Pääsääntöisestihän Saksassa körungit ovat olleet syksyllä, jolloin niihin osallistuvat oriit ovat olleet 2,5-vuotiaita. Oldenburgin uuden aikataulun myötä oriit ovat körungissa jo 3-vuotiaita ja ne voidaan tällöin esittää myös ratsain.

Vechtassa järjestettiin viime viikolla esikarsinta, jossa kouluoriit esitettiin maasta käsin kovalla alustalla ja kolmiouralla. Karsinnasta jatkoon päässeet oriit osallistuvat varsinaiseen körungiin maaliskuun lopulla. Tuolloin kouluoriit esitetään ensimmäisenä päivänä vapaana ja ratsain, toisena päivänä vuorossa on mm. esiintyminen kovalla alustalla sekä palkitsemiset. Kolmantena päivänä oriiden on mahdollista osallistua eliittihuutokauppaan.

Viime viikon karsintaan osallistui n. 80 oriitta, joista pääsi jatkoon seitsemän este- ja 26 kouluoriitta. Koulusukuisista isäoriista eniten jälkeläisi, kolme, mukaan sai Sir Donnerhall. Diamond Hitiltä, Fürst Nymphenburgilta, Fürst Romancierilta ja San Amourilta körungiin selvisi kaksi jälkeläistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti