torstai 14. heinäkuuta 2011

Siiri Kyrö ja Sabrina V Saksaan valmistautumaan NHMM-kisoihin

Tänä vuonna ainoa kotimaan kansallisilta radoilta kvaalinsa Saksan Verdenissä järjestettäviin nuorten hevosten MM-kisoihin hankkinut hevonen on 5-vuotias Sabrina V (San Remo - Weltmeyer). Tosin tämäkin hevonen suuntaa kohta pois Suomen kamaralta, kun se lähtee ratsastajansa Siiri Kyrön kanssa ensi viikon alussa Saksaan viimeistelemään MM-kisakuntoaan. Kyrö ja Sabrina viettävät viimeiset viikot ennen kisaa Hans-Heinrich Meyer zu Strohenin luona Verdenin lähellä. Meyer zu Strohen toimii mm. Saksan junioreiden ja nuorten ratsastajien maajoukkuevalmentajana.

Sabrina V on vuonna 2006 syntynyt hannover-tamma, jonka omistaa Rolf Schmidt. Tamma on aikanaan ostettu Verdenin Hannover-huutokaupasta ja se on ollut Kyrön ratsastettavana nyt noin vuoden ajan. Tamman suvusta löytyy runsaasti menestysgeenejä, koska sen emä Weltina on myös vuonna 2008 6-vuotiaiden MM-kultaa voittaneen jalostusoriin Dramatic (i. Don Frederico) emä. Sabrinan isä San Remo puolestaan polveutuu Sandro Hitistä, joka löytyy useiden nuorten hevosten luokissa menestyneiden ratsujen sukutaulusta.

Viime kaudella Sabrina osallistui Kyrön ratsastamana Laatuarvosteluun, josta tuloksena oli 5. sija 31 askellajihevosen joukossa. Tänä vuonna ratsukko on voittanut tai sijoittunut jokaisessa luokassa, johon se on osallistunut. 5-vuotiaille järjestettiin tänä vuonna vain yksi MM-karsintakilpailu, jossa Sabrinan tulos oli FEI:n 5-vuotiaiden loppukilpailuohjelmasta 75,400 %. Tällä tuloksella ratsukko ylitti niukasti kvaalirajan, joka oli kyseisessä ohjelmassa 75 %. Siilinjärven kansallisissa heinäkuun alussa ratsukko sai FEI:n 5-vuotiaiden esiohjelmassa hienon tuloksen 82,400 %.

Kyrön mukaan Sabrinan vahvuudet, myös MM-kisoja silmällä pitäen, ovat ennenkaikkea sen ratsastettavuudessa ja henkisessä tasapainossa. "Sabrina on kiltti eikä kyttää mitään, joten sen kanssa on ns. turvallista lähteä matkaan", kertoo Kyrö. Vaikka Kyrö ei pidä finaalipaikkaa kovin realistisena tavoitteena, on kisoihin pääsy joka tapauksessa hyvää kokemusta jatkoa ajatellen. Kotitallissa odottaa mm. erittäin lupaava 4-vuotias Sunset Boulevard (San Remo - Wolkenstein II), joka on myös Schmidtin omistuksessa. Rolf Schmidt on saksalainen, Suomessa asuva liikemies, joka omistaa useita laadukkaita nuoria koulu- ja estehevosia. Näistä kolme on tällä hetkellä Kyrön ratsastettavana. Kyrö oli jo viime vuonna varalla MM-kisoihin tuolloin 5-vuotiaan Ragtime de la Valleen (Joeris - Silver Rainbow xx) kanssa.

Koottua laukkaa toivottaa ratsukolle menestystä Verdeniin ja raportoi lukijoille kilpailutunnelmia paikan päältä!

Verdenin kilpailuiden kotisivut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti