keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Ruotsissa kohu NHMM-valinnoista

Naapurimaassa Ruotsissa on syntynyt kiivas keskustelu nuorten hevosten MM-kisavalinnoista. Kohu syntyi, kun Ruotsia edustamaan valittiin oldenburg-ruuna Sir Dee. Kaikki muut valitut ovat SWB-hevosia. Kohun seurauksena ASVH eli Ratsujalostusliittoa vastaava organisaatio Ruotsissa sekä Ruotsin ratsastajainliitto päätyivätkin kumoamaan edellämainitun hevosen valinnan. Valintapäätöksen perumisen syynä on, ettei edustusoikeutta voida antaa hevoselle, jota ei ole ensisijaisesti rekisteröity SWB-kantakirjaan tai joka ei ole valintakriteerit täyttävä, Ruotsissa jalostukseen hyväksytty, ulkomailla syntynyt ori.

Sir Deen sijasta Verdeniin lähtee varalla ollut SWB-ori Wellington 1229 (Weltman - Campari M, ratsastaja Jeanne Högberg).

Polemiikista johtuen valinnoista Bo Jenån kanssa vastannut joukkueenjohtaja Jan-Ove Olsson on päättänyt jättää tehtävänsä. Hän kertoo kuitenkin kunnioittavansa ASVH:n päätöstä vaikka hänellä onkin asiasta erilainen näkemys. ASVH:n edustajan Per Lundbergin mukaan valinnoissa poikettiin asetetuista suuntaviivoista, kun Sir Dee valittiin Verdeniin. Siksi ASVH päätti reagoida asiaan välittömästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti