maanantai 11. heinäkuuta 2011

Kansainvälistä väriä ja huippupalkinnot ponien, juniorien ja nuorten kouluratsastajien SM-kilpailuissa

Urheiluratsastusseura Tammer Riders r.y järjestää ponien, juniorien ja nuorten ratsastajien kouluratsastuksen SM-kilpailut Lempäälän Ratsastuskeskuksessa 6-7.8.2011.
Koska SRL:n pääteema vuonna 2011 on nuoriso, Tammer Riders haluaa osaltaan olla järjestämässä nuorille kouluratsastajille ikimuistoista huipputapahtumaa. Kuten jo vuonna 2009 järjestetyissä kouluratsastuksen SM-kilpailuissa todettiin, Lempäälän Ratsastuskeskus tarjoaa hienot puitteet arvokilpailuille. Monien yhteistyökumppaneiden avulla seura pystyy myös tarjoamaan arvokilpailujen mukaisen palkintotason: luokkapalkintojen lisäksi SM-voittajat palkitaan 500€ stipendeillä, hopeamitalistit 300€:lla ja pronssimitalistit 100€ stipendillä. Pääyhteistyökumppanit ovat Lempäälän Ratsastuskeskus Oy, Royal Canin Oy, Restamax Oy/ Ravintola.fi, FaunaPharmaOy, Ratsukellari Oy, Hyvinkään Hevossairaala Oy, Hotelli Cumulus- Tampere, Vetcare Oy, Photo Isabella ja Agrimarket Oy.

Tammer Ridersilla on myös ilo toivottaa tervetulleeksi ensimmäistä kertaa arvostelemaan Suomeen kaksi kansainvälistä tuomaria:
Jo Graham Iso-Britanniasta on itse ollut Englannin nuorten maajoukkueessa EM-kilpailuissa 1982 ja 1983. Hän on kilpaillut kansallisella GP-tasolla ja kansainvälisesti Small Tour -tasolla. Hän on voittanut kolme kansallista mestaruutta, jonka lisäksi hänellä on useita sijoituksia eri hevosten kanssa. Nykyisin hän keskittyy pääasiassa valmentamaan ja tuomaritehtäviin. Hän on kansainvälinen FEI:n 4* -tuomari. Omien tuomaritehtävien lisäksi Jo toimii tuomarikouluttajana sekä useissa British Dressagen komiteoissa, mm. edustusjoukkueiden valintakomiteassa ja tuomarikomiteassa. Jo on yhdessä Stephen Clarken kanssa tehnyt viime vuonna julkaistun DVD-sarjan ”Through the eye of the judge”, joka esittelee kouluratsastusliikkeitä aina GP-tasolla. Parhaillaan he valmistelevat tähän vuoden 2012 alussa julkaistavaa jatko-osaa, jossa esitellään eri tason ohjelmia kokonaisuudessaan. 

Ranskalainen Anne Prain on myös kansainvälinen FEI:n 4* -tuomari. Anne aloitti ratsastuksen 10-vuotiaana ja kilpaili alkuaikoina enemmän esteratsastuksessa ja kenttäkilpailuissa, mutta siirtyi muutaman vuoden kuluttua kouluratsastukseen, jossa hän on kilpaillut vaativalla tasolla sekä ratsastanut useita GP-hevosia valmentautuessaan Lucien Grüssilla vuosina 1986-1987. Anne aloitti tuomaritehtävissä vuonna 1980 ja kansainvälisenä tuomarina (3*) hän on toiminut vuodesta 2005 sekä nykyisellä 4*-tasolla vuodesta 2008. Hän on toiminut myös vammaisratsastustuomarina vuodesta 2001. Anne on arvostellut mm. juniorien ja nuorten EM-kilpailuissa Hollannissa 2009 ja ponien EM-kilpailuissa Englannissa 2010. Lisäksi hän arvostellut vammaisratsastuksen MM-kisoissa vuosina 2003, 2007 ja 2011 sekä Hong Kongin paralympialaisissa 2008.

Ulkomaisten tuomareiden  lisäksi kilpailuissa arvostelemassa on lukuisia kokeneita kotimaisia tuomareita, mm. FEI-tuomarit Anders Sucksdorf ja Maisa Torkkola sekä kansalliset GP- ja Inter-tason tuomarit Paula Nysten (tuomariston puheenjohtaja), Kari Vuorio, Osmo Metsälä, Anne-Mari Pekonen ja Maria Wennerstrand. Kotimaisten tuomareiden esittelyt löytävät osoitteesta http://tammerriders.sporttisaitti.com/kilpailutoiminta/kouluratsastuksen_sm_2011/.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti