keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Kaksi merkittävää suomenhevosoria, Pilven Poika ja Jaime, on poissa

Reilun kuukauden sisällä kaksi merkittävää suomenhevosoria on poistunut vihreämmille laitumille. Reilua kuukautta vaille 25 vuoden ikään ehtinyt Pilven Poika (Ukko-Veto - Erilo) jouduttiin lopettamaan elokuun alussa ja maanantaina kuoli yllättäen 19-vuotias Jaime (Kelmi - Uru). Molemmat oriit tekivät itse upean uran kouluradoilla ja ovat jättäneet vahvan jälkensä myös suomenhevosjalostukseen.

Pilven Poika kilpaili peräti kahdeksan kertaa suomehevosten mestaruuskisoissa saavuttaen kaksi pronssia ja kolme hopeaa. Viimeisimmät mitalit se sai Maarit Raiskion ratsastamana. Pilven Pojalla on yli 160 jälkeläistä, joista monet ovat niittäneet menestystä kilparadoilla. Myös viime viikonlopun Suomenratsujen Kuninkaallisissa nähtiin useita eri-ikäisiä oriin jälkeläisiä aina mestaruusluokkia myöten.

Jaime on yksi kautta aikojen menestyneimmistä suomenhevosista kouluradoilla. Se voitti kilpauransa aikana peräti viisi suomenhevosten mestaruuskultaa ja yhden pronssin. Oriilla on yli 60 jälkeläistä, joiden joukosta löytyy niin ikään lukuisia kisaradoilla menestystä niittäneitä hevosia. Isänsä jalanjälkiä seuraa muun muassa ori Jalopeno, joka otti Kuninkaallisissa pronssia viime vuotisen hopean seuraksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti